[Opgelost] onemorething.nl gebruikt een ongeldig beveiligingscertificaat.

Melding FireFox:

www.onemorething.nl gebruikt een ongeldig beveiligingscertificaat. Het certificaat is verlopen op 9 november 2017 00:59. De huidige tijd is 9 november 2017 09:23. Foutcode: SEC_ERROR_EXPIRED_CERTIFICATE

wat nu???

Stoppen?

Is bekend ondertussen, en wordt wat aan gedaan.

Zeggen dat je de site toch wilt bezoeken.

Of ben je niet goed genoeg bekend met onemorething.nl om te weten dat het geen site is die probeert om je bankrekening te plunderen?

@Jakko Westerbeke,

Je weet het nooit, de commercie op OMT wordt steeds storender.

Lijkt me een gevaarlijk advies voor gebruikers die dit op andere sites dan ook maar gaan doen bij een dergelijke melding.

Ik zie ook geen afbeeldingen meer op de site…

@Joop(3x) Je hebt wel gelijk Joop, maar de meeste bezoekers van deze site weten waarvoor ze hier komen en dat de site ‘in principe’ te vertrouwen is.

Ja, gaat wel lekker zo. Alleen als ik handmatig http:// er bij ingeef kom ik hier nog terecht.

En toch zie je dat bepaalde mensen de site bezoeken. Kun je nagaan… ?‍♂️

Bij mij werkt het weer normaal.

Omdat het ook weer voor een jaar opgelost is.

Zet het dan wel in de agenda voor volgend jaar, Wayne Parker Kent.

Notificaties van SSL-certificaat verlenging voor OMT gingen blijkbaar nog naar de vorige eigenaar van de site. Normaal krijg je 90, 60, 30, 15, 7 en 1 dag(en) vooraf een bericht, maar ik heb niets gehad. Dus dat was even schrikken.

Vanochtend heb ik snel een nieuwe aangevraagd en geïnstalleerd. Daarbij werkte een server nog wat tegen, zul je altijd zien, wet van Murphy… Inmiddels weer up and running. De infrastructuur van OMT is overigens ongewijzigd en nog precies zoals voor de overname door Wayne Parker Kent. Het is niet iets dat collega’s van development konden fiksen.

OMT is overigens zowel via http als https bereikbaar, dus mensen die via http binnenkwamen zonder in te loggen, konden de site wel bezoeken. Als je inlogt, ga je automatisch naar https. Dat zal verklaren waarom er toch activiteit op de site was.

Dat was jijzelf toch?

Jij was toch altijd de Phil Raymond Schiller van OMT. Het mannetje van alles, de reactie, cache cleaner, server watcher en bugfixer ineen?

Het klopt dat ik toen de vorige eigenaar er niet veel meer aan deed de shit draaiende heb gehouden, maar mijn e-mailadres stond niet on file als administratief contract. Facturen betalen etc is nooit mijn taak geweest en de herinneringen voor verlenging gingen naar het administratief contact ?

Enigszins off-topic:
Een ander “mankement” wat ik de laatste twee maanden tegenkom is, dat als ik in Firefox/Menubalk/OneMoreThing kies, het een tijd duurt alvorens het OMT-scherm verschijnt. Dat heb ik niet met de andere Menubalk/bladwijzers. Evenmin met andere browsers.

Verwijst die bladwijzer nog naar de http versie en niet de https versie?

Nee hoor. Het is https. Maar het is eigenlijk een beetje een luxe probleem, en mijn reactie is een zijdelingse opmerking. Ik bespeur met tegenzin dat ik dreig toe te geven aan de tegenwoordige seconden-mania. Een paar seconden wachten schijnt al de constatering “traag” op te leveren. :slight_smile: :slight_smile:

[quote=JoopJoopJoop url=https://www.onemorething.nl/community/topic/onemorething-nl-gebruikt-een-ongeldig-beveiligingscertificaat/#post-3114590 time=1510222275][quote]
“zeggen dat je de site toch wil bezoeken”
[/quote]

Lijkt me een gevaarlijk advies voor gebruikers die dit op andere sites dan ook maar gaan doen bij een dergelijke melding.[/quote]
Als je dat uit z’n verband rukt wel, ja. M’n hele bericht hierboven kun je echter samenvatten als: „Denk zelf na.”