(OPGELOST) PDF geplaatst in InDesign ,kan niet ardrukken

Ik heb Pdf's geplaatst in InDesign, per 4 pagina's op stand gezet nu draait hij de documenten niet uit. Hij geeft afdrukfout aan: De Adobe print Engine heeft uw gegevens vanwege een onbekent probleem niet kunnen uitvoeren. Hoe kan ik dit oplossen? :cry:

PDF zeker gemaakt via 'save as PDF' vanuit een M$ applicatie? Probeer de PDF opnieuw te distillen. Je hebt dan een schonere PDF, en printen lukt nu wel.

[quote:2519074294="appleholic"]PDF zeker gemaakt via 'save as PDF' vanuit een M$ applicatie? Probeer de PDF opnieuw te distillen. Je hebt dan een schonere PDF, en printen lukt nu wel.[/quote:2519074294]

Klopt, het is een woordenboek nederlands naar een streektaal Posterholts (Limburgs plaatsje) het is door hem opgemaakt in windows word met veel leestekens. Dus openen in word voor Mac brengt een behoorlijk risico met zich mee. Het blijkt nu dat niet alle pagina’s een foutmelding geven. Als de betreffende pagina van het ‘drukvel’ wordt verwijderd draait hij wel gewoon uit.
Degene die het boek geschreven heeft, is niet in bezit van acrobat distiller. Degene die normaal in de voorbereiding dit voor ons doet werkt niet meer bij ons en de nieuwe is nog niet op cursus geweest.

De oplossing, de klant gevraagd hoe hij en met welk programma hij de PDF's gemaakt heeft. Ze waren gemaakt met free PDF . We hebben toen onze leverancier van Apple producten gebeld of ze ons konden helpen. Zij (TCC in maastricht) zijn namelijk thuis in zowel Apple als windows omgeving. Ze hebben van het orginele word bestand in windows een PDF gemaakt. En alle pagina's draaien nu zonder foutmeldingen uit. Het heeft ons twee vlaaien gekost ipv een rekening, daarom TCC bedankt. Zo zie je maar weer dat een relatie met een Apple dealer die ook windows beheerst zeer goed van pas komt. Omdat veel mensen in de prive sfeer windows draaien. Meestal maken zulke mensen een "mooi" opgemaakt bestand en komen daar dan mee naar de drukkerij en zijn dan verontwaardigd dat wij er niets mee kunnen, bij hun draait hij toch wel uit, we zijn al rare dingen tegen gekomen, met als hoogtepunt een a2 affiche opgemaakt in full color met het programma exel. Rare jongens die windows mannen.