Opgelost | Quicktime (DivX) codes werken niet

Ik heb het Universall en Intel codec pack van unSOUND geinstalleerd op de iMac van mijn vriendin maar Quicktime weigert nog steeds DivX af te spelen en de Mac reageert plots erg traag.

Even een beeld van de situatie:
iMac 2.4 Ghz, 2 GB Ram en OS 10.4.10
Het zijn dezelfde DivX films als ik thuis heb op mn PPC en daar werkt alles wel naar behoren.

Hier een afbeelding met de door mij geinstalleerde codecs, ik heb gekeken en er zitten geen PPC codes tussen, ze staan in de door de read-me aangegeven map HD / Library / Quicktime en ik heb de Mac al een restart laten doen.
[img:5cfba71175]http://i13.tinypic.com/89rawd1.png[/img:5cfba71175]

Bedankt

Ik gebruik de Perian plugin. http://perian.org/

Daarvan lees ik juist her en der dat het niet naar behoren werkt maar ik kan het even proberen :) of is het iets wat hardnekkig geïnstalleerd wordt?

edit
Werkt prima bedankt

[size=9:c53c33ea27]Vooroordelen ook [/size:c53c33ea27] :stuck_out_tongue:

[quote:ed7d0da10f="n8n"]maar Quicktime weigert nog steeds DivX af te spelen[/quote:ed7d0da10f] Waarom gebruik je niet gewoon de [url=http://www.divx.com/]DivX codec[/url]?

Of http://www.3ivx.com/

Ik vind het ook bagger op een intel, op PPC werkte hier ook alles na behoren. Heb voor mijn doen alles al uitgezocht, meer tips zijn welkom.

Om te weten welke codec je nodig hebt, moet je weten welke codering er is gebruikt, aan de extensie zie je immers helemaal niks. Ik zie in ieder geval dat je de 3ivX plugin nog niet hebt, die helpt ook bij een hoop verschillende coderingen.

Over Perian heb ik al 100 keer verteld wat de voor- en nadelen zijn. Maar nog voor de zekerheid hier een opsomming van de voor- en nadelen die ik tot nu toe verzameld heb:

Voordelen:

  • Het speelt (soms) ondertitel-bestanden, op de intels kon dit nog niet, op de PPC Macs wel met een oude plugin.
  • QuickTime kan nu ook Matroska ( mkv ) bestanden openen.
  • Meer ondersteuning van mpeg4 bestanden uit goedkope camera’s.

Nadelen:

  • Het is een “imitatie” van de echte plugins. Komt er van de echte plugins een update, kan het even duren eer Perian ook deze nieuwe versie heeft.
  • Je kunt alleen afspelen, je kunt geen bestanden exporteren.
  • Instabiel. QuickTime exporteer-opdrachten en FrontRow lopen vaker vast.
  • De afspeelkwaliteit is soms lager dan die van de originele plugins.

Oke bedankt voor de reacties, ik kijk het even aan. Opzich was de kwaliteit bij wat ik dusver had erg goed behalve bij 1 film maar dat was een bios-opname (:innocent:)

Dingen als exporteren van video zijn wereldvreemd voor mn vriendin dus dat is niet zo erg :stuck_out_tongue:
Verder had ik dan nog 1 vraag, als ik zowel een officiële codec als Perian installeer, welke plug-in zal Quicktime dan gebruiken? Of is daar geen direct antwoord op te geven…

Ik was de 3ivx codec vergeten omdat ik de codecs simpelweg niet allemaal uit mn hoofd ken.

[quote:ac1518b98e="n8n"]als ik zowel een officiële codec als Perian installeer, welke plug-in zal Quicktime dan gebruiken?[/quote:ac1518b98e] Perian heeft de neiging om voor te dringen... Als je dus op een bepaald punt de echte plugin nodig hebt zul je Perian tijdelijk uit de map moeten halen...

Oke, bedankt voor de uitgebreide antwoorden, ik zal ze in haar Macje verwerken als ik er weer een keer ben ene aan toe kom.

Zal ook even ‘opgelost’ in de titel zetten :slight_smile: