[Opgelost] Shortcuts Adobe progs verdwenen?

Van het één op het andere moment ineens diverse mogelijkheden kwijt om de gereedschappen te benaderen. Sneltoetsen doen het op zich wel (Photoshop, Illustrator), maar het veranderen van functie (ALT bij zoomgereedschap, spatiebalk om snel te verplaatsen) doen het ineens niet meer.

Al diverse malen een herstart geprobeerd, toetsenbordinstellingen gereset, gekeken in menu ‘Sneltoetsen’ bij Photoshop, andere toetsenbord indeling gepakt…

Tot nu toe géén resultaat. Dit wordt vrij lastig, omdat ik vrij ver moet inzoomen in Photoshop (details), en nu niet meer snel kan verplaatsen zonder het gereedschap zelf steeds te moeten aanklikken.

Heeft iemand hier soortgelijke ervaring mee?

[edit] Sorrie; gaat dus om Adobe CS1 [/edit]

mogelijk is je voorkeurenbestand beschadigd, had ik vroeger met kwark ook vaak. Gewoon ff weggooien, PS afsluiten en opnieuw opstarten en dan alle voorkeuren opnieuw instellen.

Nee, die vlieger gaat in dit geval niet op. Het vreemde is dat in Illustrator alleen de spatiebalk (snel verplaatsen dus) het NIET doet. Voor de rest reageren de gereedschappen dus wel op SHIFT of ALT.

In Photoshop reageert er helemaal niets meer, maar sneltoetsen zélf wel.

Iemand nog suggesties?

Nou... moet niet vreemder worden. Had zowat alles al geprobeerd; ander toetsenbord, toetsenbord instellingen, Adobe instellingen weggegooit, herstart op herstart, uitzetten...

Nu alles uitgezet, stroom eraf gehaald en alles losgekoppeld. Paar minuten laten staan zo en… alles werkt weer als een zonnetje.

Maar wat het nou was?