[Opgelost] Tascam US-428 - Garageband

Beste OMT'ers, Ik heb net een Tascam US-428 gekocht, en deze is 'gemaakt' voor Cubase, maar, omdat het een midi apparaat is, werkt het ook met Garageband. Alleen de functie knoppen (play, pauze, record, vooruit etc) en het 'wheel' werkt niet. Nu had ik dit gevonden: http://www.macintouch.com/readerreports/garageband/topic2219.html

Dit is voor Garageband 2.0, ik heb 5.
Toch even geprobeerd, maar kreeg bij het opstarten een foutmelding.

Weet er iemand hoe ik toch gebruik kan maken van de functie knoppen en/of het ‘wheel’ ?
[img:7b22fbf590]http://download.krotenkoker.com/US-428_top_SP_t-b48d73df41946283bfcaaaf195e1bd93.jpg[/img:7b22fbf590]

Edit: Hmm, garageband start nu wel op, maar herkent de MIDI signalen niet :(.

Zal helaas niet gaan lukken. De Tascam heeft een zogenaamde driver plugin nodig die per applicatie verschilt. Deze driver bestuurd nl alle control functies van de Tascam. Deze wordt al lang niet meer vernieuwd omdat de Tascam al te oud is. Het is de reden dat ik de Tascam al 4 jaar geleden van de hand heb gedaan. De audio en midi functies zouden nog wel eens kunnen werken omdat core audio gebruikt wordt. Met Cubase zou het nog moeten werken omdat de control plugin in Cubase ingebouwd is.

Hmm, nu met Logic geprobeerd, en alles werkt :)

Mooi! Ja net als in Cubase is de driver plugin in Logic ingebouwd. Voor Garageband, Digital Performer en vele andere apps was een plugin nodig die geschreven moest worden door de app producent zelf. Dus niet door Frontier design die de US428 produceerde.