[opgelost] Xpress omzetten voor Indesign

Is er iemand die weet hoe ik Xpress bestanden kan omzetten om ze in Adobe indesign CC te kunnen openen

Best een kostbare aangelegenheid:

Q2ID for InDesign CC

Nou ja, buiten dat, de vraag is ook nog wat er uit komt, het dan nog goed is en bewerkbaar.

PDF maken. Dan kom je meestal al een heel eind.

Ik maakte na overstap naar ID CS 2 gewoon nieuwe documenten aan op basis van die PDF, inderdaad. Meestal wilt men toch redesign en dan kun je het gewoon opnieuw van grond uit opmaken.
Of je moet echt een 200 pagina’s tellend catalogus iets willen aanpassen en herdrukken. :S

Ook in een PDF kom je met aanpassingen vaak al een heel eind.

Welke versie van QuarkXpress document?

Ik weet niet precies in welke versie het gemaakt is NicoJ

Ik heb ooit die Markzware plugin voor Indesign gekocht en kan documenten converteren t/m QuarkXpress 8 naar Indesign.
Dus geen hogere versies van Xpress documenten.

Als ik je van dienst kan zijn moet je maar een seintje geven.

Dat zou heel fijn zijn, zou je in één dokument eens willen proberen of het lukt

Zie pm

Mail!

ik heb indertijd ook, na een aantal pogingen om de boel om te zetten, alles nieuw gemaakt in indesign. dat scheelde zoveel ellende …
ook bij grote documenten. meestal hebben die een klein aantal basis stramienen en daar kun je gewoon de data weer in laten lopen.

in eerste instantie lijkt het er soms wel aardig uit te zien maar doken er toch problemen op, meestal met corrupte kaders. nu ik er weer aan terugdenk weet ik weer hoeveel tijd dat kostte om daar achter te komen.

Blijft raar dat paginaopmaak nog altijd soort wildwesten is qua bestands formaten. Word, Indesign, Quark niks fatsoenlijk uit te wisselen. Zelfs bewerken in welk pakket dan ook blijft knullig. Misschien moet CSS het maar eens overnemen en iemand een goed CSS compliant opmaakpakket uit de hoed toveren. Ook gek dat meerdere paginaformaten en afloop in de vouw nog steeds niet lekker zijn opgelost. CSS kant dat ook makkelijk.

Word is geen paginaopmaakprogramma, en ik vermoed dat Quark en Adobe bestandsuitwisseling een vies woord vinden. Importeren van bestanden van de concurrent is een noodzakelijk kwaad om te zorgen dat mensen overstappen, maar als allebei de pakketten perfect de bestanden van de ander zouden kunnen im- en exporteren, dan stappen diezelfde mensen misschien ook weer terug. Vooral Adobe met z’n abonnementsmodel zint dat niet, zou ik denken.

CSS lijkt me ook niet echt de oplossing voor dit soort problemen. Ten eerste is het niet echt bedoeld voor paginaopmaak (ja, dat kan er wel mee, min of meer, maar in principe is het voor op beeld bedoeld en dan uitgebreid naar andere soorten media) en daarnaast heb je weinig aan puur CSS — je moet dan toch iets als XML + CSS gaan gebruiken, en daaraan kleven weer allerlei andere nadelen. Plus, als je dan toch XML of iets dergelijks gebruikt, kun je net zo goed puur en alleen dat pakken zonder dat je CSS erbij doet en daardoor twee systemen moet implementeren in plaats van eentje.

Even puur uit nieuwsgierigheid: zijn er überhaupt nog mensen die QuarkXpress gebruiken?

Quark bestaat toch nog?

@Jakko
Best mogelijk, maar niet achter jouw link.

http://www.quark.com

Yep, dat bestaat nog.

En gebruiken doe ik dat sinds InDesign 1.0 (1999!) al niet meer.

Oh goeie ouwe tijden, quark 3.11 en 4.x.
Zoveel simpeler en van zowat elk handeling kende ik wel n toetsencombinatie.
Maar wegens transparantie en nog meer gemakken (.psd plaatsen) geen spijt van overstap naar indesign 2. Nu met de tijd steeds vaker zoeken dus dat gaat minder fijn werken met de updates.