Oplaadkabel ipad air

Ik heb een USB kabel gekocht bij de action waarmee ik mijn ipad kabel tot 5 meter kan verlengen. Echter werkt deze alleen op mijn iPhone en dus niet op mijn nieuwe ipad. Op de ipad mini doet hij het ook.

Ik wil graag een langere kabel i.v.m. Gebrek aan stopcontacten.

Hebben jullie tips? Een gewone verlengkabel vind ik niet zo’n prettig alternatief omdat die een breed stuk hebben en dus niet prettig is om mee te nemen.

Wat zouden jullie aanraden?

Ramon

Dat gaat idd niet (of slecht) lukken.

Misschien is een battery pack iets voor jou?

Ik begrijp het niet: met een langere kabel heb je toch ook een stopcontact nodig ?

Typisch gevalletje van de wet van ohm.
Door de hogere laadstroom van de iPad air stijgt het spanningsverlies over je vijf meter kabel en extra connectors. Daardoor is de spanning aan het eind van je kabel te laag en laadt de iPad air niet op.

Enige remedie is een betere kwaliteit USB kabel gebruiken met betere connectors en dikkere aders. En dan maar hopen dat het wel gaat.

Dus de enige optie die over blijft is dan dus toch gewoon een verleng snoer neer leggen?

ik heb een dure usb3 kabel van 5 meter gekocht, dikke aders/connectors om een hdd te verbinden, maar iedere keer gooide hij de hdd eruit.
nageplozen op het web en het blijkt dat zeker bij usb3, de kabel niet langer mag zijn dan 150cm.

Mogelijk te simpel gedacht maar kan je niet een dun 220 verlengsnoertje maken, is toch makkelijker.

Zelf maken? Hebben ze die niet te koop?

I.d.d. gewoon simpel zo’n dingetje aanschaffen voor 3 euro of zo.

De langste lightning kabel die met de iPad Air werkt is de Bungee Charging Cable van 3 meter: https://toccs.com/bungee-cable

@KarelWillem waar koop je die? Ik kan alleen die met de brede aansluiting vinden.

Ik zeg: Gamma!

[quote=Ramon-Hoeks url=http://www.onemorething.nl/community/topic/oplaadkabel-ipad-air/#post-2689155 time=1401399374]@KarelWillem waar koop je die? Ik kan alleen die met de brede aansluiting vinden. …[/quote]O.a. hier: http://www.allekabels.nl/verlengsnoerstekkerdoos/1247/1077404/euro-verlengkabel.html

Kwantum: http://goo.gl/HifPrv

http://www.elektronica-shop.nl/contents/nl/d378.html

etc.

Ik heb hier een dikke verlengkabel voor usb. Deze werkt zowel op mijn iPad 4, iPad air en iphone 4s… dus misschien nog een keer een betere kwaliteit usb verlengkabel kopen… Action is natuurlijk geen kwaliteitswinkel. :slight_smile: