Oplossing gevraagd voor weggooide bestanden op server!!

Heeft iem. een oplossing/instelling voor het volgende;

Er wordt hier vanaf de div. workstations vanaf de harde schijf van de server gewerkt, Dat werkt allemaal prima. Echter als je per abuis iets in je locale prullenbak gooit, wat fysiek op de server staat, is het gelijk en definitief weg. Daar krijg je ook een melding van, maar vergissen is menselijk nietwaar… Kun je e.e.a. zo instellen dat “weggegooide bestanden” in de prullenbak op de server terechtkomen, zodat je ze daar evt. nog kunt opvissen?
Natuurlijk hebben we wel een backup die dagelijks draait, maar je bent dan bijv. wel een dag werk kwijt als het tegen zit.

BTW, alles draait hier onder OSX 10.2.6

Niemand een oplossing voor dit euvel? Zit hier namelijk met hetzelfde probleem ;)

[quote:d1a7c0f666="Ludo"]Heeft iem. een oplossing/instelling voor het volgende; ...[/quote:d1a7c0f666]

Kijk hier maar eens naar, er zijn er vast meer als je gaat zoeken in google met als zoektekst “mac os x undelete”. http://www.binarybiz.com/vlab/mac.php Het is niet anders op te lossen dan met dergelijke software. Deze kost in basis $99, maar misschien zijn er goedkopere oplossingen te vinden.

Een workaround of meer een 'poor man's' oplossing is om op de server een extra map aan te maken als een soort 'tijdelijke' prullenmand en de bestanden die je weg wilt gooien voorlopig daarin te zetten. En dan 1 keer per week deze map leeggooien. Het is niet echt een 'oplossing', maar je hebt in ieder geval enkele dagen respijt en bent niet gelijk iets kwijt als je je een keer vergist met het weggooien van een bestand.

Bedankt voor jullie reacties, het brengt echter niet echt een oplossing... :? Het is wel iets om bijv. in een nieuwe OS versie in te bouwen. Het is een vervelend probleem wat toch vrij eenvoudig op te lossen moet zijn, wat je weggooit op de server moet gewoon ook in de server-prullenbak terecht komen dus ook als je dit vanaf een werkstation via het netwerk doet lijkt me. Je hebt dan altijd nog de mogelijkheid zo'n bestand direct terug te zetten.

APPLE WIZZARDS VERENIGT U! (en los dit op :lol: )

Het is ook alleen een probleem als je op je werkstation met OsX werkt. In 9 was er geen probleem, dus ik denk/hoop dat het in 10.3 opgelost is.

Ik vind de oplossing van drscsi briljant in zijn eenvoud... Lost je probleem op totdat 10.3 uitkomt (je hebt toch wel een feature request naar Apple gestuurd?) Schrijf desnoods een scriptje die je prullenmap eens per dag/week bij opstarten/afsluiten leeggooid!

Niet echt een oplossing, maar het proberen zeker wel waard. Je maakt een map aan met de bestanden waar je met het hele netwerk aan gaat werken. Alle bestanden die je in deze map zet, beveilig je. Hierdoor wordt een bestand uit deze map altijd geopend als read-only, waardoor het bestand niet per ongeluk weggegooid kan worden.

Een ander voor/nadeel is dat je de wijzigingen bij kunt houden. Aan het einde van de dag gooi je de originele bestanden weg en beveilig je de nieuwe bestanden. En dit zou snel kunnen gebeuren m.b.v. een applescript-droplet.