opstart geluid

Apple vrienden

Ik ken het opstartgeluid van mn apple nu wel eens.
Zeker als ik aan het monteren ben en ik moet weer eens moet herstarten oid en mn versterkers niet optijd uit heb gedaan en mijn buren komen kijken wat er nu wer opstijgt.

Ik er niet ergens een mogenlijkheid dat ik het opstart geluid van mn apple KILL???

Hoor graag

Nu al bijna dove Frits

Altijd zorgen dat wanneer je je computer afzet je geluid ook mee afzet. Zo zal volgende keer als je hem opstart geen geluid meer te horen krijgen!

je kan ook van een kapotte koptelefoon de plug er afknippen en in de audio uitgang steken. Ik doe da toch met mijn ibookje.

http://www.edgecurve.com/journal/article.php?ID=113

jawel virenden...zo slim was ik ook nog dat ik dit soort dingen kon bedenken. Ik ben redelijk blond enzo....

Er moet toch ergens iemand zijn die normaal reageren kan.

Is er niet een sound file dat je er uittrekken kan?
Kom op het is toch apple…alles kan.

:?

Frits

[quote:694eb556ff="fritsdebeer.com"]jawel virenden...zo slim was ik ook nog dat ik dit soort dingen kon bedenken. Ik ben redelijk blond enzo....

Er moet toch ergens iemand zijn die normaal reageren kan.

Is er niet een sound file dat je er uittrekken kan?
Kom op het is toch apple…alles kan.

:?

Frits[/quote:694eb556ff]

oei…

Ik vind het ook zeer storend. T.m OS9 kon je het volume nog redelijk goed regelen, in OS-X staat die heel zacht en knoeperd hard. In OS8.5 kon je het opstartgeluid er wel uithalen en zelfs vervangen door wat anders, net als het opstartscherm. Ik weet niet hoe dat met OS-X zit, maar er zit vast ergens een mogelijkheid, al vond ik die niet in regelpaneel Geluid.

Nee, er is geen verwijderbare soundfile en het kan niet verwijderd en niet alles kan omdat het apple is

Kijk, nu komen de betere antwoorden.

Maar helaas… :cry: ik zal vlug moeten rennen naar de mute knop of mijn buren om de dag maar eens een flesje wijn doen toe komen.
(feit is dat ik een leuke buurvrouw heb is en dat is dan ook niet echt erg hoor)

Ik wacht nog wat antwoorden af…

Thanks anyway.

Frits

Fritsdebeer.com, ik heb [url=http://www.groomsville.co.uk/aboutsoundswitch.htm]deze[/url] pagina gevonden (Google, http://www.google.com/search?q=remove+startup+sound+mac+os+x&ie=UTF-8&oe=UTF-8 ). Welliswaar nog niet voor OS X maar de maker zegt er aan te werken.

[quote:b01b81ae62="fritsdebeer.com"]Ik ben redelijk blond enzo....

Er moet toch ergens iemand zijn die normaal reageren kan.[/quote:b01b81ae62]

Wijsneus, met zo’n toon kom je niet ver hier denk ik. :evil: Gebruik eens een keer de zoekfunctie als je dan zo geweldig slim bent, dit onderwerp is al meerdere malen voorbij gekomen.

[url]http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/12997[/url]

Je kan eventueel een “stukje stilte” bewaren als een geluidsbestand en dit toepassen…

Succes - MDF

Da's een ander soort opstartgeluid, namelijk na het booten van het systeem. Fritsdebeer.com wil het ROM-geluid uitzetten, en dat kan alleen via het volume van de Mac.

[quote:3b26db6f45="iRuben"][quote:3b26db6f45="fritsdebeer.com"]Ik ben redelijk blond enzo....

Er moet toch ergens iemand zijn die normaal reageren kan.[/quote:3b26db6f45]

Wijsneus, met zo’n toon kom je niet ver hier denk ik. :evil: Gebruik eens een keer de zoekfunctie als je dan zo geweldig slim bent, dit onderwerp is al meerdere malen voorbij gekomen.[/quote:3b26db6f45]

Precies!! Laten we het vriendelijk houden.
Zo’n onzin was het allemaal niet namelijk blijkbaar ben je nog wel blond genoeg om hulp van de malloten :stuck_out_tongue: hier nodig te hebben.
Met twee woorden spreken en alsjeblieftdankjewel zeggen en dan kom je een heel eind hier.

[url=http://forums.macrumors.com/archive/topic/22476-1.html]Hier[/url] ook al besproken. Tenzij je je bios met-'t-handje wilt/kunt hacken beter F3 indrukken tijdens 't opstarten

Het is ook zeker NIET mijn bedoeling om de wijsneus uit te hangen hier. Maar er zijn bepaalde antwoorden die zo voor de hand liggen... En ja ik ben slim genoeg om mijn vragen aan mede apple gebruikers te stellen om dat 500.000 meer weten dan 1.

Ik heb inderdaad nu een paar bruikbare tips.

DANK JE WEL

Groet Frits

[quote:e479a315b2="fritsdebeer.com"]Het is ook zeker NIET mijn bedoeling om de wijsneus uit te hangen hier. Maar er zijn bepaalde antwoorden die zo voor de hand liggen... En ja ik ben slim genoeg om mijn vragen aan mede apple gebruikers te stellen om dat 500.000 meer weten dan 1.

Ik heb inderdaad nu een paar bruikbare tips.[/quote:e479a315b2]

Wees blij dat mensen bereid zijn je zonder kosten te helpen. Er zijn mensen op het forum die de simpelste dingen vragen, en mensen met weinig kennis die je toch probere te helpen. Respect voor beide! Het feit dus dat je de antwoorden te voor de hand liggend vind, komt doordat je je vraag niet genoeg hebt beargumeert en omdat je niet dit niet gelezen hebt: Hoe stel ik het beste een vraag op dit forum?.

Het boot-geluid (niet opstart-geluid, want dat zien mensen als een geluidje wanneer Finder opstart) zit in het moederbord. Wellicht is er een oplossing om dit uit te zetten al heb ik hier nooit naar gezocht. Als je een oplossing vind, zou je deze dan hier kunnen plaatsen? Wellicht hebben andere mensen er dan ook wat aan.

Dat geluid komt uit in de speaker. Dus loopt er dan niet een kabeltje ofzo voor dat geluid naar de spieker? kun je dan niet gewoon dat kabeltje druit rossen?

nou ja… ff cellen op simpel en toen dacht ik dit ! maar misschien ligt het zo voor de hand dat het dus niet kan :wink:

BIEG

Ik gebruik nu een tijdje een app, Startup Sound. Nestelt zich in je system preferences, kun je het volume van de boot chime mee regelen of uitzetten:

http://www5e.biglobe.ne.jp/~arcana/index.en.html