Opstarten duurt lang

Ik heb een iMac 1,25 Ghz met 768 MB RAM en draai Mac OS 10.3.2 Panther als besturingssysteem.

Wanneer ik m’n comp opstart, duurt dit behoorlijk lang, veel langer dan enkele maanden geleden onder Jaguar. Naar mijn weten start hij geen bijzondere programma’s op bij het opstarten. Wanneer ik hem opstart zie ik eerst het Apple logo gedurende 10 seconden, dan een lichtblauw scherm gedurende wel 30 seconden, en dan het opstartscherm met het Apple logo en de laadbalk gedurende 15 seconden.

Een minuut opstarten voor deze specificaties duurt wat lang, niet?

Bij mij start Panther 10.3.2 veel vlugger nadat ik Speedstart installeerde. Deze app vind je op http://www.macupdate.com/info.php/id/13672. Om te donwloaden moet je op"Donwload Now" klikken terwijl op de alt-toets duwt. :)

Thx Dirk, ik ga het direct proberen!

Is dit een veel voorkomende bug in 10.3.2?

Geen succes :( Net geïnstalleerd, afgezet, opgestart, maar ik krijg dat lichtblauwe scherm, tussen het grijze logo en het laadvenster, nog steeds voor zo'n 30-40 seconden...

Kijk maar eens naar onderstaande link! Lees ook de reacties want daar staan zeer waardevolle opmerkingen. Kies voor symbolic link

Niet vergeten twee keer op te starten!

http://www.macosxhints.com/article.php?story=20031227084312338

succes

Het is inderdaad een bekend probleem en er is al veel over geschreven. Bij mij starten m'n iBook en iMac een stuk sneller op dan met de bug, maar ik vermoed dat 10.3.3 nog net iets meer vertraging zal verhelpen, want 10.3.2 was duidelijk niet de beste update... :?

Ik hoop dat 10.3.3 wel zonder problemen gaat, want ik wil voor iemand een Mac klaarmaken, van Jaguar naar Panther, maar 10.3 vind ik niet goed genoeg en 10.3.2 ook niet, hoop daarom dat 10.3.3 meteen bingo is… afwachten… :stuck_out_tongue:

Heb 't programmatje geprobeerd, 2 keer opgestart, het commando in de terminal, 2 keer opgestart, tevergeefs :(

Heb je [url=http://www.macupdate.com/info.php/id/13672]dit programmaatje[/url] geprobeerd?

Yup, en zonder succes :(

Hmmm, bij mij heeft het wel degelijk geholpen. Heb je de tijd ervoor en erna gemeten? Anders wordt het wachten op 10.3.3...

Nee, de tijd heb ik niet gemeten, maar naar mijn inziens is die nog steeds dezelfde, dat lichtblauw scherm krijg ik iets meer dan 40 seconden te zien.

Nou vind ik op zich 1 minuut opstarttijd niet extreem lang. Het blauwe scherm duurt altijd het langst, al is 40 seconden dan wel weer aan de lange kant. Als je alle voorzorgsmaatregelen hebt genomen (permissies repareren en een keer DiskWarrior of zo) zou ik me er niet al te druk over maken.