Oracle 10g op een powerbook?

Dag Allemaal,

Net overgestapt op een powerbook. Leuke machine, had ik eerder moeten doen.

De meeste applicaties die ik gebruik werken gewoon (Eclipse, JDeveloper) maar ik wil ook graag de Oracle 10g database op die machine zetten. Echter, daarvan wordt gezegt dat hij alleen werkt op Mac OS X Server.

*) Wat is het verschil tussen Mac OS X Server en Mac OS X niet-Server?

*) Wie heeft Oracle aan de praat en kan me helpen?

Kees Jan

Ik heb bij Oralce gewerkt als specialist en moet beamen dat het wel werkt. Je kunt het dus gewoon instaleren en beheren. Suc6

Je kunt Oracle 10g gewoon op de desktop versie van MacOS X installeren.

Wel zeker van zijn dat je 10.3.x draait; ik heb zelf geprobeerd om 10g op Jaguar te installeren, maar daar trapt de installer helaas niet in.

Goed om te horen dat er ervaring is op macosx.nl.

De installatie instructies vragen om gcc. Echter gcc staat niet op mijn machine geinstalleerd, voor zover ik kan bepalen. Waar haal ik dat vandaan?

gcc voor Mac OS X zit in Xcode.

http://developer.apple.com/tools/download/

en hier lees je nog meer: http://www.orablogs.com/sergio/archives/000781.html

Wat zijn zoal belangrijke/interessante verschillen tussen een Oracle DB en bijv. mySQL, MS access, MS SQL server enzo?

Bedankt voor jullie links. Ik ga d'r vanavond mee aan de slag.

Ik gebruik Oracle vooral omdat ik dat voor m’n werk nodig heb. Mijn persoonlijke voorkeur zijn Open Source tools, maar niet alle klanten delen die voorkeur.

Oracle geniet een groot vertrouwen bij grote en middelgrote bedrijven. Het is zeker geen slechte database. Oracle timmert met hun J2EE focus behoorlijk aan de weg om J2EE applicatie ontwikkeling makkelijker te maken. Samen met JDeveloper hoop ik een paar rete-strakke klik-een-J2EE-applicatie-in-elkaar demo’s in elkaar te kunnen gaan zetten.

Ten opzichte van MySQL heeft Oracle vooral een naam bij het management van grote bedrijven. MySQL wordt daar als hobbyproduct gezien. Ten opzicht van MS Access wordt Oracle vooral als betrouwbaarder, schaalbaardeer en beheerbaarder gezien. Ten opzichte van MS SQL Server is het vooral een religieuze keuze. MS SQL Server draait nogal rottig op UNIX machines of mainframe, dus daar kom je het niet zo vaak tegen. Andermaal wordt Oracle als schaalbaarder gezien.

Ik zeg bewust: “heeft de naam …”. Uiteindelijk bepaald de kwaliteit van je ontwikkelaars en je beheerders wat je wel en niet kunt. De tool en de leverancier zijn verre ondergeschikt.

Kees Jan

Hmmja. Oracle werkt alleen op OS X 10.3.6 en niet 10.3.8. Grrr.

Iemand een oplossing hiervoor?

Kees Jan

Even om het draadje compleet te maken. Ik heb Oracle helemaal werkend op Mac OS X 10.3.9. JDeveloper erbij en klaar is kees jan.

Nou alleen Java 1.5 nog…