Order / Fakturatie software

Wie gebruikt dagelijks order en fakturatie software voor mac, en kan me wat ervaringen vertellen.

Ik heb een 4 a 5 tal producten gedownload middels een zoek opdracht op versiontracker.com, maar alle producten zijn van bedroevende aard.

Ik zoek iets in de trand van davi-faktuur uit de windows wereld, maar dan natuurlijk voor de Mac.

Alle raad is welkom!

Rudi

iProfit is niks voor je? [url]http://www.iprofit.nl[/url]

Als je het mij vraagt - en dat doe je in zekere zin - dan adviseer ik je alles in FileMaker aan te leggen. Adressen, facturen, producten en omzetgegevens, je koppelt alles aan elkaar en je hebt een top boekhoudsysteem dat je in hoge mate kunt beïnvloeden. Voor mijn bedrijf heb ik alles zelf aangelegd, maar er zijn tal van prefab oplossingen beschikbaar. MacFan uitgever Jan van Die heeft onlang D-boek in elkaar gezet en gratis beschikbaar gesteld op een van de MacFan cd's; kijk op de site [url]http://www.macfan.nl[/url] welk nummer het was en bestel een exemplaar. Een goed alternatief is ECXS [url]http://www.ecxs.nl[/url], een bedrijf in Huizen dat een compleet systeem in FileMaker heeft gebouwd: ecOrganizer. Dick Honing, de eigenaar heeft voor MacFan ooit een artikel geschreven en daarbij een gratis factureerprogrammaatje geschreven (ik meen met een ludieke naam uurtje-factuurtje) dat op de begeleidende MacFan cd staat. Op de Macfan-site kun je vast wel vinden welk nummer het was. Succes, Gaston Melis

Het ligt er een beetje aan wat je zoekt in een applicatie die facturen kan genereren. (Ik ken het genoemde Davilex programma niet.) [url=http://www.iggsoftware.com/iwork/]iWork[/url] is bijvoorbeeld een goede app voor freelance/zelfstandige urenmakers (advocaten, ontwerpers etc.) Het is geïntegreerd met adresboek en iCal. Maar dit is nmm vooral 1 á 2 persoons dienstverlenende bedrijfjes geschikt. Ik ben er erg tevreden over. (Maar mijn oordeel is misschien niet helemaal zuiver meer ;) , aangezien ik betrokken was bij het maken van de NL localisatie.)

Hoewel de interface soms niet helemaal voldoet aan de Macintosh Interface Guidelines, kan je met dit pakket een heel eind komen.

Qua functies is het zeer uitgebreid. Het is zelfs mogelijk met meerdere mensen op verschillende platformen aan een company-file te werken.
Er zijn ook voldoende exportmogelijkheden voor je accountant en de rapportage is heel prettig voor het tussentijdse overzicht.

Helaas is er bij mij geen Nederlandse importeur bekend.

Voor meer informatie: www.myob.com

Neem eens een kijkje op de site van Filemaker.nl Je zult daar verder komen in het woud van softwareontwikkelaars. Er bestaan meerdere grote en kleine pakketjes. Met en beetje kennis van Filemaker kom je zelf ook een heel eind.

Succes
:roll: