OS X 10.2 installeren op een Imac G3 33Mhz

Hallo mac gebruikers ik heb sinds gisteren een Imac g3 333Mhz met tray CD en 196MB geheugen die ik vandaag heb geinstalleerd gezien ik op OS X 10.2 wil draaien op dit moment draait er op me Imac OS 9.1 en wil daar OS X 10.2 installeren. Ik ben al in het bezit van OS 9.2.2 en OS X 10.2 De vraag is zeker vaak gesteld maar na 3 uur zoeken op het forum heb ik niet echt het antwoord gevonden. Ik zit met een aantal vragen over de installatie deze vragen zal ik opsommen in de hoop dat iemand me de antwoorden kan geven.

  1. Moet ik mijn Imac een firmware upgrade geven of niet ik heb op de apple site de laatste firmware gedownload echter bij het lezen van de installatie handleiding zegt men dat het alleen bedoeld is voor de Imac G3 met slot loading CD-rom die ik niet heb of kan ik alsnog de firmware installeren.

  2. Moet ik eerst OS 9.2.2 installeren om daarna verder te kunnen gaan met de installatie van OS X 10.2 en zit bij deze installatie ook een firmware upgrade bij.

  3. Moet de CD-Rom van OS X bootable zijn(Ik weet bijna zeker van wel) gezien ik nog een Mac Noob ben ga ik ervan uit dat de CD-Rom automatisch moet starten als de CD-rom erin zit, of moet ik hiervoor een handeling doen. Je kan me alles vragen over Linux en XP maar over OS van mac is voor mijn vandaag net nieuw.

Ik hoop dat iemand me deze vragen kan beantwoorden zodat ik met een goed gevoel de installatie kan beginnen, ik heb wel gedacht van gewoon installeren en we zien wel waar het schip strand echter ben ik huiverig voor de firmware upgrade dat hij het systeem onherstelbaar beschadigd, zodat ik niks meer aan me Imac heb.

Wachtend op de Mac Goeroe :smiley:

Pepto

1) Ja 2) Nee, maar wel als je Classic wilt gebruiken. 3) Inderdaad)

Extra geheugen en 10.3 zal je systeem sneller maken.

[quote:53e36a0799="bartvdpoel"]1) Ja 2) Nee, maar wel als je Classic wilt gebruiken. 3) Inderdaad)

Extra geheugen en 10.3 zal je systeem sneller maken.[/quote:53e36a0799]

Geachte Bart kan je wat toelichten op je antwoorden.

1 Ja , Welke firmware upgrade moet ik gebruiken de 4.1.9 of iets anders…
3 Inderdaad, Houd dit in dat de CD bootable moet zijn zonder een handeling uit te voeren.

Bedankt.

[quote:12b2eac59e="pepto"][quote:12b2eac59e="bartvdpoel"]1) Ja 2) Nee, maar wel als je Classic wilt gebruiken. 3) Inderdaad)

Extra geheugen en 10.3 zal je systeem sneller maken.[/quote:12b2eac59e]

Geachte Bart kan je wat toelichten op je antwoorden.

1 Ja , Welke firmware upgrade moet ik gebruiken de 4.1.9 of iets anders…
3 Inderdaad, Houd dit in dat de CD bootable moet zijn zonder een handeling uit te voeren.

Bedankt.[/quote:12b2eac59e]

@pepto, om vanaf de cd te kunnen opstarten moet je wel de cd in de tray hebben en c toets ingedruk houden wanneer je de iMac aanzet

Hoi Harold bedankt voor de tip ben al wat verder nu me Firmware is al up to date gelukkig, denk maar dat ik ga beginnen met de installatie van OS X 10.2

succes

Wat een onzin altijd over die firmware update. Het is heel simpel: heb je een slot-loading iMac dan is ie nodig (als ie nog niet bijgewerkt is), heb je een tray-loading iMac dan is ie niet nodig. Je zei het zelf al. Hij is dus niet nodig, maar alle ouwe iMacjes worden dus kennelijk over een kam geschoren. Je moet 9.2.2 geinstalleerd hebben. Als je dan in OS 9.2.2 bent, douw je die OS X cd erin, maak een herstart en houd de c ingedrukt, totdat je dat mooie grijze scherm met zwart appeltje ziet. En verder is 196 MB wel erg krap om OS X te draaien.

Hier kan je zien welke firmware update nodig is voor je Mac:

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=86117

Okee, ik neem mijn opmerking over de firmware update meteen terug. Je hebt dus die versie 1.2 nodig. De installer zal zelf aangeven of ie al uptodate is. Lees de readme files! Je moet zo'n update namelijk helemaal volgens het boekje uitvoeren om te voorkomen dat je je Mac verneukt.

oke ik heb net OS X 10.2 geinstalleerd echter na de voltooing wil hij niet opstarten ik krijg strepen in me beeld bij de apple logo denk dat het te maken heeft met me video :( Wie weet hiervoor de oplossing of moet ik me 9.2 weer installeren om dit te verhelpen wie o wie heeft voor mijn de oplossing.

En toen was het stil.....Ik heb ook voor jou niet de oplossing maar ik ben wel benieuwd wat dit probleem is. Je hebt zeker wel je firmware goed geinstaleerd? 10.2 zou gewoon moeten werken als je alles goed hebt gedaan is mijn mening.

Als je met de cd-rom opstart, heb je het dan ook? Met de OS X of OS 9 cd?

Als ik met de CD-rom opstart met OS 9.2 en 10.2 krijg ik de strepen niet dus zal misschien de installatie niet goed zijn gegaan ? Ik heb voor file system mac os extended gekozen ipv unix. Wat voor Volume format moet ik kiezen bij installeren.

  1. Mac OS Extended
  2. Unix file system.

Ik ga nu proberen met Unix filesystem kijken of het dan lukt tevens zag in in de readme before install dat als de computer niet wil opstarten je disk repair moet uitvoeren maar ja ben al begonnen met de nieuwe installatie zal er na kijken als hij weer niet wil opstarten, tevens heb ik een 6gb harddisk dit terzijde.

Neem gewoon de HFS+. Als je de Unix versie neemt, zijn er sommige programma's die je dan niet meer kan installeren, zoals MSN Messenger, MS Office en wellicht ook andere.

Nou de Unix variant heeft ook niet geholpen tevens disk repair uitgevoerd maar ook geen succes ga weer naar 9.2.2 om vanaf daar weer opnieuw te beginnen, misschien toch firmware upgrade echter deze bleek al geinstalleerd te zijn na het uitvoeren van me update. Ben het nu even kwijt waar het aan kan liggen. Tevens nu ook dat me 9.2.2 niet meer wil opstarten kwa installatie cd dan :( Heb gelukkig me oude 8.5 nog deze lukt wel pfff wat een problemen heb ik :D

Oke ik heb internet afgezocht voor mijn probleem ik draai nu weer op 8.5.1 en heb tevens me cd-rom geupgraded naar firmware 2.0 voor de cd. Nu lees ik ook iets over een rom update 1.0 [url]http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=60408#English[/url] echter zie ik bij mijn Mac OS ROM staan in over deze computer N1 - 1.2.1 of geldt dit alleen voor de power G3, ik vraag me af of ik deze upgrade moet doen er wordt gesproken over versie Mac OS ROM version 1.4 terwijl ik denk ik 1.2.1 heb en gezien ik op 8.6 moet zitten om dit te upgraden, en mis ik nog een rom update ?????? van 1.2.1 naar 1.4.

Misschien kun je hier iets mee :

Apple site :
http://www.apple.com/support/imac/g3/

andere site :
http://www.palomar.com/Printing/USBVersions.html

[quote:eb389dd221="Rini"]Misschien kun je hier iets mee :

Apple site :
http://www.apple.com/support/imac/g3/

andere site :
http://www.palomar.com/Printing/USBVersions.html[/quote:eb389dd221]

De 1ste link heb ik meerdere malen bezocht maar geef me niet de uitkomst als ik de overige firmware installeer dan krijg ik de melding already updated.
??? Wat heeft dit te maken met het probleem is de USB niet goed licht toe aub :roll:

Heb je deze firmware er opstaan ?

http://www.download.com/3001-2283_4-911760.html

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=60408

Misschien begrijp ik het niet goed.

Je cd start niet automatisch op ? (ook niet met de C ingedrukt )
De imac die ik heb (de oude 233), starte netjes van cd op, instaleerde de software, alleen daarna niks. Toen heb ik de firmware geupdated en toen was het probleem opgelost