OS9 toevoegen naast OSX op Powerbook

Ik gebruikte OSX én Classic 9.2 totdat de HD van mijn Powerbook crashte. Leverancier Stonehouse monteerde nieuwe HD maar vergat Classic te installeren. Ik heb nu alleen 10.3.3. op mijn Powerbook 800 Mhz PowerPC G4.

Weet iemand een manier om hier 9,2 nog naast te krijgen?
(Stonehouse komt er namelijk niet uit :frowning:

Bij voorbaat dank,

Jo Brunenberg

Opstarten vanaf de 9.2 installatie schijf (c ingedrukt houden) en installeren... hoppatee! mooier is misschien het op een andere partitie te doen maar dan moet je die al wel hebben!

nope dat is niet mogelijk,.. tenminste niet zomaar.. wat je misschien zou kunnen proberen is hem op een andere schijf installeren en dan kopieren naar de schijf van je powerbook.

en anders moet je je PoBO herinstalleren… :frowning:

[quote:912e1eaa50=“jeroenimo”]Opstarten vanaf de 9.2 installatie schijf (c ingedrukt houden) en installeren… hoppatee! mooier is misschien het op een andere partitie te doen maar dan moet je die al wel hebben![/quote:912e1eaa50]
dit werkt dus niet aangezien OSX er al opstaat… …

[quote:621cb9c01c="jobnl"] (Stonehouse komt er namelijk niet uit :-( [/quote:621cb9c01c]

Andere dealer nemen :smiley:

[quote:a1db5b0a53="HS-L"][...] dit werkt dus niet aangezien OSX er al opstaat.. ........[/quote:a1db5b0a53]Weet je dat echt heeeeeeeeeel erg zeker? :?

[quote:1ac99816dd="Dennis Bijl"][quote:1ac99816dd="jobnl"] (Stonehouse komt er namelijk niet uit :-( [/quote:1ac99816dd]

Andere dealer nemen :D[/quote:1ac99816dd]
heeeeeeeel goed plan!!

&

[quote:1ac99816dd=“Tomaat”][quote:1ac99816dd=“HS-L”][…]
dit werkt dus niet aangezien OSX er al opstaat… …[/quote:1ac99816dd]Weet je dat echt heeeeeeeeeel erg zeker? :?[/quote:1ac99816dd]
ja

De diverse suggesties heb ik uitgeprobeerd.....niets werkt. Is er iemand die wél een oplosing weet. (Behalve weer alles opnieuw installeren.......)

Groeten,

Jo Brunenberg

In welke structuur is je schijf geformateerd, niet alle formatopties ondersteunen opstarten onder OS9, wel classic (map overlepen en classic starten)

Loopt hier niet onderhand al een hele spaghetti over? Als je OS X 10.3 hebt, dan heb je ook de software restore CD's. Daarmee kan je classic onder panther krijgen. Dat Stonehouse dat niet weet is echt te vaag voor woorden. EN GEBRUIK NOU EENS DIE ZOEKFUNCTIE. Als je de 10.3 CD's niet hebt, dan moet je die ff ergens zien te scoren, maar met hulp van Stonehouse zou het toch ook moeten lukken.

Het is gelukt. Eerst OS9.1 op externe HD geïnstalleerd. Gekopiëerd naar Powerbook 9.2.1 updater er overheen. het werkt!

Bedankt voor de reacties!

Jo Brunenberg

Beetje late reaktie wellicht, maar ik heb pas zelf -achteraf- OS 9.2 erbij gezet op mijn iBook door gewoon de software restore CD's te gebruiken. Naast AppleWorks, wat spelletjes en WorldBook stond daar ook gewoon OS 9 tussen en werkt prima.