OSX en Airport - Hoe basisstation installeren?

Hoi, ben net geswitched en heb een nieuwe ibook aangeschaft. Mooi, mooi, mooi, en dan te bedenken dat ik twijfelde! Ook meteen een airport met basisstation erbij, want had nog wel wat in te halen op it gebied.

Alleen weet ik nu niet welke instellingen ik moet kiezen om airport werkend te krijgen onder OSX (adsl via xs4all). Bellen met verschillende helpdesks brengt me ook niet veel verder. Op internet wel iets gevonden over het upgraden van het modem, maar dat doe ik liever niet (ben niet zo handig). Welke opties moet ik kiezen bij het installeren van het basistation?

Zou iemand van jullie me kunnen helpen? Bedankt,
Jurgen

Als je een aantal onderwerpen lager had gekeken, dan had je gezien dat daar dezelfde vraag gesteld is. zie [url=http://www.macosx.nl/forum/viewtopic.php?t=632]hier[/url]

op de helpdesk van www.xs4all.nl staan de beste tips en instellingenhulp. Als je je modem niet wilt kraken (is niet legaal meer) dan heb je PPTP-GUI nodig, een klein programmaatje dat hulp biedt. Je moet dan wel meerdere handelingen doen om in te loggen. Ik geloof dat in de nieuwste software update van Airport PPTP ook ondersteunt wordt in OSX. Probeer eerst met PPTP op het net te komen en ga later pas over op het kraken van je modem als je iets meer weet over je iBook en MacOS.

Een gouden regel is:"don't fix it when it is not broken".

succes,
zulu

sorry, ik bedoelde is niet illegaal meer.

zulu

[url=http://www.apple.com/nl/airport/locations.html]http://www.apple.com/nl/airport/locations.html[/url] zie rechter deel v/d pagina. of apple help op je iBookje ;)

lijkt me geen enkel probleem om aan de praat te krijgen, alleen moet je dan even de moeite nemen om te lezen en te proberen voordat je hier gaat roepen: "zeg eens hoe het moet!"  :p

No flame intended hoor, maar bezint eer ge begint  :D

Bedankt allemaal!

Alle begin is moeilijk, daarom excuus voor eventuele irritaties door het karakter van de vraag. Momenteel werkt alles draadloos, dus het heeft in ieder geval zin gehad.

Zal volgende keer proberen een betere vraag te stellen!? :slight_smile:

"En weer verlaat een ontevreden Windhoos gebruiker het M$pand!!" Welcome to Macintosh Jurgen! Welcome to the Future!!

En dat we je nog veel mogen helpen! Keep those Q's coming!! :stuck_out_tongue: