OSx lion opnieuw instaleren.

Hallo,

Ik heb in midden juli een macbookpro aangeschaft. Hier zat nog SL op. Ik zou een Lion update legaal krijgen van apple. Maar omdat ik niet kon wachten om die erop te zetten heb ik deze via een maat van me gekregen op een usb(via torrent). Nu heb ik pas geleden de Lion via de App-store gedownload, heb net pas de gratis code binnen.

Ik wil graag deze officiele Lion erop zetten. Heb 'm al gedownload, de installatie volgt alleen nog. Als ik dit doe, ben ik dan gegevens kwijt? Toen ik Lion voor de eerste keer erop zette stond alles er namelijk nog op. Of kan je niet Lion installeren als er al een Lion op zit?

Altijd eerst een backup maken, dan Lion opnieuw installeren.

Het maakt niet uit of je nu Lion wel of niet opnieuw installeert. Laat het zoals het is en bespaar jezelf de ellende om alles opnieuw te installeren. ;)

Mind fucking, heet dat. Ik zou ook voor de legale gaan ;)..

Ps:

http://www.appletips.nl/os-x-lion-een-installatie-usb-stick-aanmaken/

Dvd werkt ook..

Ja, ik hoop dat het switchen naar de spaces wat sneller gaat. er zit een soort lag in sinds vandaag. Ik krijg dan altijd het idee dat het aan de versie van Lion ligt, dus daarom wil ik de legale erop hebben.

Morgen gelijk ff een usb'tje halen voor de backup. Misschien ook wel een nieuwe hdd, die andere moet ik formateren om troep vanaf deze mac op de hdd te gooien. En er staan vrij veel dingen op van de familie. Ze zijn tegenwoordig ook niet zo duur meer.

Inmiddels me legale Lion erop gezet. Tot mijn verbazing is het schakelen naar mission control nog steeds traag. Voorheen liepen alle vensters mooi in blokjes. Nu zie je geen animatie meer, maar dat ze alleen van groot naar klein worden. Meer mensen heir last van?

Ja: http://www.google.com/search?q=lion+mission+control+slow