Oud wacombord en OSX (10.1) - Wacom -> Keyspan USB -> OSX

Situatie: G4 met OS9 en OSX (10.1) en een oud wacombord met een Keyspan USB Twin Serial Adapter (zie [url=http://www.keyspan.com/products/usb/USA28x/]link[/url]). Nieuwste drivers via versiontracker van de Keyspan en van Wacom gedownload en geinstalleerd onder OS9 en OSX.

Probleem:
Wacom wordt gezien door mac, waarna mac vraagt [i:post_uid9]hoe[/i:post_uid9] het wacombord aan de mac zit. Alleen op geen van de poorten kan het macje het wacombord 'benaderen'. Waarna hij vraagt om het installeren van de juiste driver. Zowel onder OS9 als OSX gebeurd dit.

Zijn er hier nog meer -oude- wacombord gebruikers die dit probleem hebben (gehad)?  Alle juiste drivers ed zijn geladen, het bord is niet kapot… ???

[quote:post_uid0="Mmmarco"]Zijn er hier nog meer -oude- wacombord gebruikers die dit probleem hebben (gehad)? Alle juiste drivers ed zijn geladen, het bord is niet kapot... ???[/quote:post_uid0] Hee, Ik heb ook nog zo'n oud Wacomboard, maar was nog niet in de gelegenheid om e.e.a. uit te zoeken want er moet sowieso een koppelstuk van ADB naar USB geplaatst worden, en ik moet ook nog op zoek naar de juiste drivers.

Dus ik ben ook zeer benieuwd naar 'n oplossing :slight_smile:

Drivers is geen probleem: www.versiontracker.com OSX compatible! :)

Vegeet het maar, helaas. Op OSX werkt alleen een Wacom-tablet met USB-aansluiting. Dat heeft niets met Apple te maken, maar alles met Wacom.

Als je ergens op hun site in de support afdeling gaat zoeken, dan staat daar ergens dat de Wacom-software alleen USB-tabletten ondersteunt.

Frans

[quote:post_uid0="Frans"]Vegeet het maar, helaas. Op OSX werkt alleen een Wacom-tablet met USB-aansluiting. Dat heeft niets met Apple te maken, maar alles met Wacom.

Als je ergens op hun site in de support afdeling gaat zoeken, dan staat daar ergens dat de Wacom-software alleen USB-tabletten ondersteunt.

Frans[/quote:post_uid0]
Dus een verloopplug van ADB naar USB werkt ook niet ???

Helaas. Ik zie het. Er staat inderdaad bij USB. Bedankt, Wacom! -NOT!-

sommige modellen werken wel via de adapter..het is gewoon even proberen of het aan de praat te krijgen is....

Helaas. Zowel onder OS9 als OSX geen teken van leven. Is ook al oud wacombord. Jammer, want is wel een groot (lees duur) model: ±A2.

Het probleem is dat het te druk heb om er zelf in te duiken :( maar er is genoeg software / source code beschikbaar voor linux, Xfree86 en BeOS :lol: . Van die sourcecode moet het toch niet moeilijk zijn om die wacoms an de praat te krijgen?

o.a.:
http://people.mandrakesoft.com/~flepied/projects/wacom/
http://www.bebits.com/app/948#download

maar ik heb er ooit nog 2 of 3 versies in source code van gevonden.

heeft er niemand tijd?