Oude ADB Intuos A5 Wacom met iMate(ADB->USB) werkt niet.

Eerder door een toeval, kon ik een oudere ADB Intuos A5 op de kop tikken, er hing zelfs een iMate ADB -> USB aan. Alleen de pen ontbrak, die heb ik dan maar aangekocht (is nog steeds goedkoper dan een nieuwe A5 Intuos, zo redeneerde ik) Voordien had ik al uitgebreid het artikel gelezen over nieuw leven voor oude Wacom-tabletten, en de software had ik al gedownload en geinstalleerd. Deze morgen kwam de pen dan voorgereden. Nog voor ik mijn koffie op had zat ik al aan de computer, alles reageert, d.w.z de ledjes op het tablet, maar die mooie, dure pen werkt voor geen meter. De pijl blijft waar hij staat, muurvast Ik heb de drivers al gedownload en geinstalleerd.

Iemand een tip?
(mijn configuratie staat hieronder)

Wat bij mij nog wel eens wil helpen is de USB plug eruit trekken en dan weer erin... Als dat geen soelaas biedt, software verwijderen en opnieuw installeren. Is die nieuwe pen wel compatibel met het oude tablet? Succes!

De nieuwe pen zou compatibel moeten zijn (het is ook een Intuos) Het kan ook aan de iMate liggen. Ik heb de software eens proberen te instaleren onder MacOs 9 (waar dat allemaal niet goed voor is), en die vind geen tablet.

heb je wel de goede pen gekocht ? de pennen voor de nieuwere tablets werken niet met de oude, en andersom

Ik heb de juiste pen gekocht. De pen reageert als ik over het tablet ga (de ledjes veranderen van rood naar groen) Ik weet alleen niet of er wel ADB Intuos-drivers zijn.

Heb je ook de iMate driver geinstalleerd? Hiermee kun je instellen of de iMate voor OSX of voor Classic gereserveerd wordt. Kijk hier eens http://www.griffintechnology.com/products/imate/

Aha, niet aan gedacht even checken.

Oei, hier staat het antwoord:
iMate Support
I am unable to get my ADB Wacom drawing tablet to work in Mac OS X.
Unfortunately Wacom did not include ADB support into the OS X driver for their Tablets. Since this is the case their ADB Tablets will not work in OS X.

Waar ik reeds bang voor was, dus.

Bedankt voor de tips, maar ik ben weer een (dure) les rijker.

Of heeft er iemand een Intuos A5 usb, teveel?

Hi,

Heb je hier al eens naar gekeken?

MacOS X drivers voor oudere Wacom tabletten.

http://tabletmagic.sourceforge.net/

Succes,

Jan

ADB wordt inderdaad niet meer ondersteund onder OSX.

Een ontwikkelaar is bezig ADB-support te reverse engineren maar een resultaat heeft het nog niet opgeleverd.

Website: http://tabletmagic.sourceforge.net/

“ADB support is a high priority. Please be patient while we work on this feature.”

Allemaal gechecked (zie eerste post)

Les: eerst checken / lezen op Macosx.nl?

Dat was inderdaad ben ik bang de les (ik had dat wel gedaan, maar niet grondig genoeg)

Ja het is erg zuur als zoiets je overkomt...

Maar misschien kan ik je helpen met een gratis Graphire 2 (A6 formaat)? De pen is iets minder gevoelig geworden (je moet ietsie harder drukken). Maar misschien werkt jouw nieuwe pen gewoon hierop en dan is er helemaal geen probleem?

Laat maar horen. Alleen porto + lucht belletjes envelop vergoeden is voor mij genoeg

Dat is een heel vriendelijk aanbod, maar ik heb al een A6 Graphire. Ik wou net eens gaan experimenteren met een grote en gevoeliger Tablet.

In elk geval, hartelijk dank.

Ok!

Oh ja, als je niet professioneel bezig bent zou je ook een A5 versie van Graphire 3 kunnen overwegen? Is niet zo duur als de Intuos. Heb nu zelf een A6 intuos en moet zeggen dat de extra gevoeligheid me niets toevoegt in het gebruik. Ik gebruik af en toe als vervanger voor de muis.

Ik ben bezig met Studio Artist en daar is de 'tilting' wel belangrijk, hoor. (en uiteraard met Painter is dat ook wel belangrijk) begrijp je?

Wat wel werkt is de combinatie van keyspan adapter van ADB naar USB>kijk even bij keyspan samen met een driver die je op sourceforgenet kunt vinden. Werkt alleen in 10.2.8. Driver is nog niet geupdate naar panther.

http://sourceforge.net/projects/tabletmagic/

Geen Panther? deksels, weer niets.

[quote:2afd04624d="Torz"]Wat wel werkt is de combinatie van keyspan adapter van ADB naar USB>kijk even bij keyspan samen met een driver die je op sourceforgenet kunt vinden. Werkt alleen in 10.2.8. Driver is nog niet geupdate naar panther.

http://sourceforge.net/projects/tabletmagic/[/quote:2afd04624d]

Dus jij stelt dat de adb-support er al wel is voor Jaguar maar niet voor panther, ook al staat er op de site van TabletMagic anders vermeld?

Is het jou gelukt een ADB-wacom onder Jaguar aan de praat te krijgen dan?

Het is verwarrend en daarom even hjet artikeltje even nagelezen van Macpro op dit forum. [url]http://www.macosx.nl/?p=showarticle&art_id=1418[/url]

[quote:277fdcd8cb]TabletMagic is an open source driver and configuration program that allows Mac OS X to communicate with older model Wacom tablets with a serial interface. Supported tablets include the UD, UD-II, ArtPad, and ArtPad-II (ArtZ-II) models. This is an ongoing open source project to bring full support for all serial Wacoms. See the accompanying documentation for details. Source Code is included.[/quote:277fdcd8cb]

Met andere woorden geen support voor mijn Intuos-tablet, Jaguar noch Panther.