Oude 'gescande' look creëren

Na lang speuren heb ik nog steeds niet precies gevonden wat ik zoek, vandaar een vraag op het forum.

Ik wil graag een effect maken dat er oud en vooral ook soort van ingescand uit ziet. Deze afbeelding geeft het redelijk goed weer:
[img:968a72df0b]http://www.institutdrahomira.com/julienpacaud/personal/65.jpg[/img:968a72df0b]
En dan gaat het me vooral om de blauwe achtergrond.

Is er een manier om dit grafisch te doen? De enige tutorials die ik gevonden heb kunnen het alleen maar versleten of ‘gekreukeld’ maken en dat bedoel ik niet echt.

zou [url=http://www.zusjezusje.nl/index.php?showimage=339]zoiets[/url] ook goed zijn? Is niet helemaal zoals je achtergrond, maar wel soort 'oud effect'

Wat je ook kan doen is het volgende: - Maak een beeld in Photoshop of Illustrator. Print dit beeld uit op een (kleur)laserprinter. - Verfrommel het papier en scan dit weer in.

Je kan hele fraaie effecten bereiken door het verfrommelde papier weer op een copieër te leggen en het te kopiëren. Ook lenen laserprints zich zeer goed voor thinnerdruk.
De mogelijkheden zijn legio. Verder ben ik ook fan van de laagmodussen in Photoshop.

@was frans: Dat zou inderdaad ook wel kunnen denk ik! Hoe is dit gedaan?

@MacBjorn: Ik heb hier helaas geen scanner staan om het handmatig mee te doen. Als ik jouw ideeën zo lees kun je er idd leuk mee spelen!

gewoon een leuke texture zoeken van oud papier en dat als laag gebruiken,

DRAHOMIRA???

ben een groot fan van z’n werk dit is mijn werkje

http://ic1.deviantart.com/fs9/i/2006/074/1/c/Free_by_natdatnl.jpg

natdatnl is wel even de expert op dit gebied..... :lol: Ik heb met dit soort effecten altijd heel veel profijt van verschillende lagen vol texturen in combinatie met de laagmodussen.

ja het is vaak een beetje vanalles wat proberen met verschillende textures, Drahomira is een held op dat gebied.

En Bjorn: eindelijk heb ik een leuke opdracht THX voor veel van je tips

Dankjewel natdatnl en MacBjorn, ik zal die verschillende lagen eens gaan proberen. En Drahomira is inderdaad briljant! 8)

[quote:03de6f9466="Mediameisje"]@was frans: Dat zou inderdaad ook wel kunnen denk ik! Hoe is dit gedaan? [/quote:03de6f9466]

met photoshop gedaan o.a. ook met de laagmodus functie, verder is de ‘structuur’ gemaakt door een nieuwe witte laag een ruis te geven, die vervolgens verschoven met bewegingsonscherpte, daarna nog een beetje gaussiaans vervaagt. De laag gedupliceerd en 90º geroteerd en laten vermenigvuldigen met de eerste laag. Daarna die lagen over de foto gelegd en gespeeld met donkerder, lichter en scherm in de laagmodus.

Een stuk grijsbord of rugbord (karton uit een drukkerij) heeft die textuur. Inscannen en een kleur geven en klaar is u.

@nadatnl: Jou werkjes zijn echt prachtig als ik zo op jou site kijk, hoe maak je zulk soort dingen echt?! Ht is geweldig!

Ho sorry dat was ik maar op me pa's account....

Veel vrije tijd en fantasie doet wonderen :wink:

Thx voor je compliment

Het is me uiteindelijk nog best gelukt door eerst noise toe te voegen in PS, dan een beetje te blurren en daarna nog een keer noise toe te voegen. Dank voor jullie hulp :D

Wel even [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=63331]showen[/url] hè meisje :wink:

[quote:4bf2bdfac5="FreekMac"]Wel even [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=63331]showen[/url] hè meisje :wink:[/quote:4bf2bdfac5]

Zodra het af is! :wink: