Ouicktime Pro

Klopt het dat je met OT Pro Mpeg2 files kan converteren naar Mpeg4 en DivX? En kan je met de Mpeg2 Playback Component ook DVD's afspelen?

En waarom kan je eigenlijk geen files saven in Quicktime? Dit kan alleen op een omslachtige manier. Bij Windows Media kan dit wel.

um Rashid kennen wij elkaar niet...

na de aankoop van een mpeg2-plugin, die op de apple site te koop is, moet je volgens mij mpeg2 filmps kunnen exporteren... over de kwaliteit daarvan durf ik echter niets te zeggen.

kijk eens op: http://www.apple.com/quicktime/products/mpeg2playback/

het opslaan van films zoals bijvoorbeeld movietrailers kan alleen in pro. na het laden van de film in het venster een rechtermuisklik of ctrl-klik, en opslaan als quicktime-film

Wat kan je eigenlijk wel met QT, niet veel zo te zien.

[quote:a948656c91="Rasheed187"]Wat kan je eigenlijk wel met QT, niet veel zo te zien.[/quote:a948656c91]

Eerst lezen, dan roepen Rasheed.

Ik zie je regelmatig vragen het forum in slingeren over Mac producten (het liefst voorzien van vergelijking met Windows producten) waarin ik vaak niet je doel zie. Met enig eigen onderzoek zou je je vragen ook kunnen beantwoorden. Tenzij het je niet om de antwoorden te doen is, en je alleen maar moddergevechten over Windows vs. Mac probeert uit te lokken…

jah Rashid of Rasheed wat het ook is. Ik heb eens naar al je berichten gekenen. En het valt me wel erg op dat je heel vaak de mac en apple afkraakt. Als je dat leuk vindt ga dan eens naar en pc forum. Daar kan je lekker de mac afkraken.

Ik ben bang dat ik Stof hierin gelijk moet geven, je bent voornamenlijk bezig met het zoeken naar minpuntjes...

-Quicktime is gratis, wil je meer functies, betaal je ervoor, ik geloof niet dat dat in de Microsoft wereld anders is…

en met een windows-screendump als avatar en een DOS reclame als onderschrift denk ik inderdaad dat je op OSX.nl wellicht verkeerd bent beland…

veel plezier toegewenst met Quicktime Pro, of stap je toch over op de PC versie…?

:apple:

Nee, dat is nonsense Stof. De gedachte achter dit topic was juist dat ik Apple zou willen supporten door te upgraden naar QT Pro, maar ik wil daar wel wat mee kunnen doen, zoals bestanden kunnen converteren naar Divx bv.

Ik geef toe, ik heb die website van QT bekeken, en je kan er wel degelijk wat mee. Maar het ziet er naar uit dat ik naar andere software op zoek moet gaan.

En die verwijzing naar Windows Media was meer omdat ik het niet begrijp dat QT niet eens zo een simpele functie als het saven van een file heeft. Vind ik flauw van Apple, maar ik vind er misschien wel een tool voor.

En als laatste: waarom kan je eigenlijk geen DVD’s afspelen met QT? Waarom heb ik daar PowerDVD voor nodig, vraag ik me af.

En wat betreft mijn avatar en de DOS reclame, dat moet je niet al te serieus nemen. Ben nu trouwens mijn Windows XP een MacosX look en feel aan het geven. Begrijpen jullie het nu?!!! :stuck_out_tongue:

[quote:9d2f792bb4="Rasheed187"]Ik geef toe, ik heb die website van QT bekeken, en je kan er wel degelijk wat mee. Maar het ziet er naar uit dat ik naar andere software op zoek moet gaan. [/quote:9d2f792bb4] Wellicht is het dan verstandig om je doel van te voren uit te leggen, dat maakt het voor ons ook makkelijker om een goed advies te geven... en ontloop je dit soort discussies.

Je had het erover dat je een PC hebt, besef wel dat er flinke verschillen zijn tussen de PC- en MAC versie van Quicktime…

:slight_smile:

De beste tool die er bestaat om films af te spelen is toch wel mplayer, dit draait onder X en speelt ieder mogelijk formaat af zonder vervelende plugin's. Ook kun je formaten zonder moeite converteren naar mpeg, divx, xvid etc...

Ik raad iedereen aan om het echt eens te proberen!

http://mplayerosx.sourceforge.net/

[quote:23e443dbb2="Rasheed187"]En wat betreft mijn avatar en de DOS reclame, dat moet je niet al te serieus nemen. Ben nu trouwens mijn Windows XP een MacosX look en feel aan het geven. Begrijpen jullie het nu?!!! :P[/quote:23e443dbb2]

Ik heb al eerder berichten van je gelezen en je kan proberen wat je wilt maar je zult een pc NOOIT het mac-gevoel kunnen geven. Trust me, I’ve been there…
Als je geïntresseerd bent in macs koop er dan een of ga naar een vriend toe die er een heeft. Als je er achter gaat zitten dan wordt alles je duidelijk.

[quote:a30375c0a8="Rasheed187"]

En als laatste: waarom kan je eigenlijk geen DVD’s afspelen met QT? Waarom heb ik daar PowerDVD voor nodig, vraag ik me af.

[/quote:a30375c0a8]

Rasheed wat een domme vraag weer :wink:

DVD’s speel je met de DVD player op de mac, die zit er gratis bij dus waarom zou je DVD’s gaan bekijken in QT?

waneer ga je nu eindelijk eens die mac kopen, je wil hem!! :stuck_out_tongue:

Rustig maar MacAttack, die Mac komt er wel. Al is het over 10 jaar. Hopelijk is Apple dan nog niet failliet. :P

Wat betreft die domme vraag: ik zou graag willen dat QT de alles in 1 tool was, maar helaas. Ik vroeg het me gewoon af waarom ze geen DVD speler inbouwen in dit soort software, maar misschien wordt het dan een te groot programma.

Quicktime PRO is de alles in één tool, het wordt in elk onderdeel van het Mac OS gebruikt.

[quote:1f171544ea="Rasheed187"]...ik zou graag willen dat QT de alles in 1 tool was, maar helaas...[/quote:1f171544ea]

Als “switcher” kan ik je vertellen dat de MAC de alles-in-1 tool is, en niet alleen één applicatie dat hoeft te zijn. In tegenstelling tot de Wintendo’s waar ik TE LANG mee gewerkt heb, werkt onder OS X gewoon alles prettig samen. iMovie kan foto’s uit iPhoto gebruiken, iPhoto kan muzakjes uit iTunes afspelen, iTunes maakt voor zijn codecs weer gebruik van QuickTime, etc… alles is met elkaar verweven en gespecialiseert in één bepaald doel, zij het foto’s, film, muziek, whatever.

Op een Wintendo heb je inderdaad bij voorkeur een alles-in-1 tool nodig, want het praat niet met elkaar. “I’ve been there”. Op een Mac maakt het allemaal niet uit of een iApp iets wel of niet kan. Als 'ie 't niet kan dan kan 'ie wel probleemloos communiceren met een andere (gratis) iApp die het wel kan.