Out of Office reply MacosX server panther

Hoi,

Ik ga binnenkort op vakantie en heb een eigen mailserver draaien onder MacosX server Panther.
Is het hierop mogelijk een ‘out of office’ reply te maken voor tijdens mijn vakantie.

groeten en bedankt…

Onder voorkeuren>regels pas ik een regel toe. Dat werkt bij mij prima.

[quote:26ea355db9="Uxmal"]Onder voorkeuren>regels pas ik een regel toe. Dat werkt bij mij prima.[/quote:26ea355db9]

dat werkt alleen als je machine aan blijft …

Ben ook beniewd naar deze optie …

http://www.brunoblondeau.com/macresponder/ misschien beter voor je?

maar... draai je dit dan op je Panther Server???

Ja, ik heb gewoon een g4 met MacosX server (panther) draaien waar ik al m'n werk op back-up en tevens gebruik maak van de ingebouwede mailserver. Deze server blijft alijd aanstaan. Nou, hoe kan ik in die ingebouwde mailserver een out of office reply instellen???

thx
Marc

Dat zul je in Postfix moeten zoeken, de mailserver die op Panther zit ingebakken. Maar ook dan: hij moet wel aan blijven staan om de mail af te handelen. http://www.postfix.org/addon.html

Nu is alleen de vraag of je 'm alleen als SMTP-server gebruikt of echt als mailserver op domeinnaam. Als je je mail bij je internetprovider hebt lopen moet je even kijken of daar een autorely-optie is. XS4all heeft dat bijvoorbeeld.

Je zal het in Cyrus moeten zoeken want die handeld op de Server de mail ...

Succes …

Waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan.. :?

en hoe kan je het makkelijk doen dan?

Werkt inderdaad perfect dat MacResponder! Bedankt...

moet zo'n out of office reply altijd op mailserver niveau? Of kun je dat ook met entourage of outlook?

Dat kan ook in outlook. Maar daar zijn wel een paar valkuilen. Bijvoorbeeld een autoreply op een autoreply levert een eindeloze stroom mailtjes op en je moet uiteraard je computer aan hebben staan om de mail af te handelen. Omdat het vaak om een vakantieperiode gaat is een server om de autoreplys af te handelen (en die dus ook de auto-autoreply's afvangt) een betrouwbaardere optie.

bedankt

weet iemand misschien hoe het geregeld is met macresponder en het reageren op auto reply mailtjes? Dan bedoel ik: ik heb autoreply aan staan maar iemand anders ook, kan ik dan met macresponder niet in een loop raken?

bedankt, frans

Of dat met Macresponder gebeurt weet ik niet, maar het kan zeker. Bij mijn vorige werk is dat wel eens een keer gebeurd met de interne mail. 300.000 berichten in de wachtrij... Je zult je server er op moeten africhten of misschien zit er in macresponder een functie om dit af te vangen. Ik denk dat je met een rule moet maken die op je onderwerp selecteert en dan afkapt. Dus is onderwerp [i:c4db2c14dd]'Wasfrans wast niet[/i:c4db2c14dd] dan krijg je [i:c4db2c14dd]re: Wasfrans wast niet[/i:c4db2c14dd] en daar blijft Macresponder dan wel op hangen