Overbodige code m.b.t. Quicktime Filmpje

Deze site, [url=http://www.ijswater.nl]IJswater.nl[/url], staat of valt met de aanwezigheid van videofragmenten.

[size=10:0b34299f21]O.T. Zitten een paar leuke tussen![/size:0b34299f21]

Hieronder heb ik de code gepost hoe ik de fragmenten nu aanspreek, is destijds door de ontwerper van de site zo ge-HTML-ed. Kan dit anders? Beter of efficienter?

[code:1:0b34299f21]

<p><object classid="clsid:02BF25D5-8C17-4B23-BC80-D3488ABDDC6B" codebase="http://www.apple.com/qtactivex/qtplugin.cab" height="256" width="320" name="MagnaPlaza">
<param name="src" value="http://www.ijswater.nl/movies/Hanro/magna.mov">
<param name="autoplay" value="true">
<param name="controller" value="true">

<embed height="256" name="MagnaPlaza" pluginspage="http://www.apple.com/quicktime/download/" src="http://www.ijswater.nl/movies/Hanro/magna.mov" type="video/quicktime" width="320" controller="true" autoplay="true">
</embed> </object>

[/code:1:0b34299f21]

Ik heb zelf het idee dat alles er dubbel instaat. (Is veel code die ik kan schrappen als je bedenkt dat dat het om een kleine 50 filmpjes gaat. :slight_smile: ) Weet iemand misschien welk deel voor welke browser/o.s. geschikt is?

Cheers!

De nodige code om een filmpje deftig te laten spelen is :

[code:1:de4af33beb]<embed src="" width="" height="" border=""></embed>[/code:1:de4af33beb]

Deze code is het belangrijkste , de rest van die code wordt door dreamweaver/andere html- editoren en wysiwig software gegenereerd

Hebben die dam uberhaubt geen functie? :?

[quote:10932eea22="crazy ivan"]Hebben die dam uberhaubt geen functie? :?[/quote:10932eea22]

Welke “dam”

Volgens mij is die "codebase" er om een gebruiker te redirecten naar een site waar hij/zij eventuele plug-ins voor zijn/haar browser kan downloaden, mocht deze nog niet in staat zijn de zooi af te spelen. "autoplay" en "controller" lijken me voor zichzelf spreken.

Voor het standaard afspelen van de filmpjes heb je inderdaad alleen maar die ene regel nodig. Zelfs de height en width zijn volgens mij niet noodzakelijk, net als met afbeeldingen, maar maken het laden van de pagina wel wat netter.

[quote:dccbb90794="konijn"][quote:dccbb90794="crazy ivan"]Hebben die dam uberhaubt geen functie? :?[/quote:dccbb90794]

Welke “dam”[/quote:dccbb90794]

Ehh… Sorry. Dan! Ik bedoelde de overige HTML code. Ik heb een regel of 10 aangedragen, jij “schrapt” daar zomaar er negen van weg. Die negen, (dam) hebben die geen functie?

Cheers

[quote:3c71433afa="iRuben"]Volgens mij is die "codebase" er om een gebruiker te redirecten naar een site waar hij/zij eventuele plug-ins voor zijn/haar browser kan downloaden, mocht deze nog niet in staat zijn de zooi af te spelen. "autoplay" en "controller" lijken me voor zichzelf spreken.

Voor het standaard afspelen van de filmpjes heb je inderdaad alleen maar die ene regel nodig. Zelfs de height en width zijn volgens mij niet noodzakelijk, net als met afbeeldingen, maar maken het laden van de pagina wel wat netter.[/quote:3c71433afa]

Hoe kan ik checken of die “codebase” nog naar het juiste adres verwijzen?

Cheers!

[quote:604bd2c97f="crazy ivan"]Hoe kan ik checken of die "codebase" nog naar het juiste adres verwijzen?[/quote:604bd2c97f]

Geen idee… het was ook meer een kwestie van logisch redeneren dan dat ik echt zeker weet of het ook zo is. Bezoek je site eens met een kale browser zonder plugins zou ik zeggen. Persoonlijk laat ik die rommel er ook altijd uit, want ik ben van mening als er in deze tijd nog mensen met browsers werken die geen simpele filmpjes kunnen afspelen, dat ze dan waarschijnlijk ook geen juiste plugin kunnen downloaden.

Vind het zelf namelijk ook vreselijk hinderlijk als je wel eens op een site komt die gaat meuten over een plug-in, je vervolgens een URL aanbiedt waar je dan weer kan lezen dat er geen plug-in beschikbaar is voor jouw “niet Micro$oft” browser (Safari).