'Overig' in Macbook opslag

Hoi allemaal,

Ik ben al een tijdje aan het uitvogelen hoe ik de ‘Overige opslag’ op mijn Macbook wat kan verminderen, maar het is tot op heden nog niet gelukt. 125,32 GB is overige opslag. Ik heb dit al geprobeerd: https://www.iphoned.nl/tips/overige-opslag-verwijderen-op-mac/ maar het mapje Caches is bij mij maar 3 GB dus daaraan kan het niet liggen.

Hebben jullie enig idee hoe deze categorie zo groot kan zijn? Kan nergens in mijn bestandsmappen vinden wat het kan zijn.

Alvast bedankt,

Laura

Kijk met een (gratis) appje welke bestanden of directories de boosdoener zijn, bijvoorbeeld:
https://www.macupdate.com/app/mac/14393/disk-inventory-x

Of deze, ook prima (iets moderner en recenter ge-updated). Met dit soort apps zie je in ieder geval exact waar je ruimte gebruikt wordt. Het probleem is namelijk dat het opslagoverzicht van de Mac zelf samengesteld wordt door ‘Spotlight’ aan de hand van bestandskenmerken. Foto’s, video’s en backups worden prima als zodanig geclassificeerd maar heel veel andere bestanden vallen bij gebrek aan beter in de categorie ‘overig’. Met andere woorden, dat kan dus van alles zijn, hecht er niet teveel waarde aan maar gebruik de genoemde programma’s om een beter overzicht te krijgen.