Overname Facebook door Apple

Ik zie dat de koers van Facebook opvallend hard stijgt de laatste tijd. De koers / winstverhouding is rond de 200 (overgewaardeerd). Ik vraag mij af hoe waarschijnlijk het is dat Apple haar miljarden inzet t.b.v. een vijandige overname van Facebook? De waarde van Facebook is ongeveer 65mld dollar.
Apple zou Facebook kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld GameCenter. Maar ook voor FaceTime. Naadloze integratie in iOS… iMessage… Airdrop…
Ik ben benieuwd wat jullie gedachten hierover zijn.

Face(loser)book past toch niet bij zo’n merk als Apple.
hyves is al dood en Facebook zal volgen.

Nou, ik hoop van niet. Tis allemaal een grote hype, en te kinderachtig voor woorden.

Kunnen jullie dat onderbouwen? :slight_smile:

@ Pivni, Je was me net voor, sorry

Facebook is zo anders dan Hyves.

Het is inmiddels een bewezen werkzaam medium.

Met dank aan Facebook hebben wij de afgelopen twee/drie jaar dingen voor elkaar gekregen, die we op geen enkele andere manier zo zouden hebben kunnen doen.

TonE is nu vriendjes met xxx, ik moet er toch niet aan denken van dat soort mailtjes. schei nou toch uit joh.

Vaak zijn social-media website’s maar een beperkte tijd populair. Twitter heeft zijn hoogtijd dagen ook gehad, (oa door de komst van Instagram) google maar naar ‘grafiek tweets per dag’ ofietsdergelijks. Mensen zijn constant op zoek naar vernieuwing, hoewel Facebook volgens mij vrij vaakt vernieuwd, en er nog geen goede alternatief is (Google +).

@KarelWillem:

Dat kan je toch wel onderbouwen, zeker.

Ik zit niet op Facebook en heb het nog nooit gemist
Er loopt al genoeg volk, de ganse dag, met de gsm in de hand richting stoeptegels te staren zonder opkijken.

Facebook is de grootste leugen van deze eeuw, en deze eeuw is nog maar net begonnen.

[quote=KarelWillem url=http://www.onemorething.nl/community/topic/overname-facebook-door-apple/#post-2605522 time=1381159068]Facebook is zo anders dan Hyves.

Het is inmiddels een bewezen werkzaam medium.

Met dank aan Facebook hebben wij de afgelopen twee/drie jaar dingen voor elkaar gekregen, die we op een enkele andere manier zo zouden hebben kunnen doen.[/quote]

Helemaal mee eens.
Ik denk dat Facebook uiteindelijk alles met elkaar gaat verbinden.
Uiteindelijk gaat toch alles ergens samenkomen. Uiteindelijk wil je dat alles ergens samenkomt in plaats van allerlei verschillende platformen. Facebook is universeel. Iedereen gebruikt het.
Facebook is ergens ook een hype maar het zou ook onzichtbaar kunnen zijn. Gewoon iets waarop je inlogt en waardoor je verbonden bent met alles.

Facebook heeft zich ontzettend kwetsbaar gemaakt door naar de beurs te gaan. Het aandeel flopte en was direct al een overnameprooi zou je denken. Het is opvallend dat het bedrijf nog niet is overgenomen.

Schaap met de schapen, tsss

[quote=bartvdv url=http://www.onemorething.nl/community/topic/overname-facebook-door-apple/#post-2605532 time=1381159706]@KarelWillem:

Dat kan je toch wel onderbouwen, zeker.

Ik zit niet op Facebook en heb het nog nooit gemist
Er loopt al genoeg volk, de ganse dag, met de gsm in de hand richting stoeptegels te staren zonder opkijken.

Facebook is de grootste leugen van deze eeuw, en deze eeuw is nog maar net begonnen.[/quote]

Ik vond Facebook ook onzin. Maar het begint nu echt handig te worden. Inloggen en bestellingen plaatsen op andere sites via Facebook vind ik bijvoorbeeld heel handig. En Facebook voegt wel een leuk spelelement toe aan games. Het is leuk wat betreft quantified self. Etc.

@ KW, ik ben niet zo actief hier met posten maar heb over het algemeen waardering voor je mening en input.
Maar nu sla je plank volledig mis, het is gebakken lucht en meer niet.

TonE, waardeer je nu zijn mening niet, alleen omdat je het nog nooit hebt gebruikt?

Ja joh, handig dat inloggen via Facebook, dadelijk kan het niet anders meer voor online spelletjes of weet ik wat nog meer. Zit je er helemaal met handen en voeten aan gebonden.

Ik heb me ooit uit nieuwsgierigheid er aangemeld, lukt me maar niet om er van af te komen. Krijg ik weer een mailtje van zo’n nul via scheetboek, klik je het per ongeluk aan wordt je account weer ongevraagd met 14 dagen verlengd. Ik wil er gewoon van af kunnen op het moment dat ik dat wil.
Opzouten met die zooi, ik ben het helemaal zat.

@ Bartje, zie mijn bovenstaande bericht, ik onderbouw, althans dat probeer ik, nog iets te onderbouwen waarom ik wat een bepaalde mening heb. Dat itt tot de meesten hier.

Sorry voor het slechte taalgebruik, was wat geagiteerd en corrigeren kan hier niet.

Ik spring veilig om met een medium als Facebook maar ik merk dat het een algemene tendens is onder studenten om Facebook te gebruiken voor de studies. Ja, je leest het goed. Ik zit al sinds mijn middelbare schooltijd op Facebook en ben elk jaar lid van een klasgroep of studiegroep. Belangrijke data die via via gedeeld wordt, komt centraal in die groep terecht. Oudere studenten die tips hebben omtrent nieuwe vakken gooien die ook graag in de groep. Ik blijf kritisch op het gebied van informatie die gedeeld wordt, maar Facebook heeft voor mij bewezen dat het een nut heeft voor een student.

Een samenwerking tussen Facebook en Apple houd ik voor mogelijk, misschien later. Maar een overname? Nee, dat niet. Als je ziet hoe Ping het ervan af heeft gebracht…

Dan zal ik het maar verklappen, ik had nog wat geld over en heb Facebook opgekocht voor 70 miljard. Over een week of drie trek ik de stekker er uit en gaat alles verloren, kunnen mensen weer eens praten in plaats van Facebook. En nee het is niet zonde van mijn geld, want ik had het geld toch over. En nu heb je altijd mensen die denk dat ik en grapje maak, zucht, dus ik zeg wacht af.

Leg eens uit Steve… waarom zou Apple 65 Miljard betalen voor Facebook…? Is “Apple zou Facebook kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld GameCenter. Maar ook voor FaceTime. Naadloze integratie in iOS… iMessage… Airdrop…” 65 miljard waard…?