pages heeft geen serienummer

mijn probleem: ik ben al een tijdje bezig geweest met de trial-versie van iwork en heb nu een pages-document waar aardig wat werk in zit. ik kan dit niet meer opslaan omdat mijn trial-versie is verlopen. ik wist wel dat dat moment er aan zou komen maar het was geen probleem omdat ik maar een serienummer hoefde te kopen en in te voeren en ik kan mijn document weer bewaren. dus heb ik vanochtend in de regionale apple-winkel een leuk doosje met iwork gekocht. maar wat blijkt: er zit geen serienummer in. om het te kunnen gebruiken moet ik evengoed van de dvd installeren maar dan moet ik eerst mijn trial-versie afsluiten en dan ben ik mijn wijziigingen kwijt!

is hier een oplossing voor? (zonder online een serienummer te kopen)

Apple vertrouwt je, je hebt geen serienummer nodig. Het is een retail CD, en die heeft geen serienr nodig

Misschien kun je de datum van je computer even een paar dagen terugzetten zodat je weer kunt saven vanuit je trial?

Alles selecteren iwork afsluiten iwork installeren plakken.

misschien werkt het zo?

[quote:97a0157edf="dnhems"]Alles selecteren iwork afsluiten iwork installeren plakken.

misschien werkt het zo?[/quote:97a0157edf]

Moet je wel eerst even kopiëren. :’)

[quote:e2571f2f66="BasiX"][quote:e2571f2f66="dnhems"]Alles selecteren iwork afsluiten iwork installeren plakken.

misschien werkt het zo?[/quote:e2571f2f66]

Moet je wel eerst even kopiëren. :’)[/quote:e2571f2f66]

haha ja sorry… had ik er wel bij moeten zetten :stuck_out_tongue:

plist wissen is genoeg

com.apple.iWork08.plist in HD > Library > Preferences

helaas werkt het bij mij allemaal niet. misschien had ik moeten herstarten ... maar ja dan ben ik ook mij wijzigingen kwijt. ik ben bang dat ik mij erbij moet neerleggen dat ik mijn wijzigingen opnieuw moet uitvoeren.

dank voor de reacties. het is leuk te merken dat er wordt meegedacht.

Gewoon eerst je iWorks map wissen in de map programma's. Vervolgens installeer je gekochte iWorks.

Dan hoort het gewoon te werken.

[quote:fdd92cfa95="fatboysmart"]plist wissen is genoeg[/quote:fdd92cfa95] Toen ik dat las dacht ik "zo simpel kan het toch niet zijn", maar [url=http://www.macosxhints.com/article.php?story=2007091507315176] blijkbaar[/url] begint de 30 dagen teller dan weer opnieuw te tellen. [url=http://www.imdb.com/title/tt0107048/]Groundhog Day[/url]?

het probleem is NIET iwork aan het werk te krijgen, het probleem is WEL dat ik een open document heb die ik niet meer kan opslaan zonder licentienummer zodat bij alle remedies ik mijn wijzigingen kwijt ben. al wat ik nodig heb is een licentienummer en die hebben ze juist in mijn versgekochte pakketje weggelaten.

Kan je geen backup maken van de situatie op dat moment en daarna pas de nieuwe iWork installeren? Dan kan je daarna misschien het document oproepen vanuit je backup....

slim bedacht maar de backup slaat alleen opgeslagen bestanden op en dat kan ik juist niet. in het bestand dat op mijn schijf staat zijn mijn vele wijzigingen nog niet verwerkt.

Doet-ie het ook niet als je gaat naar Deel - Stuur via mail .......?

'n goeie, had ik nog niet gezien. maar helaas hans, ook dan krijg ik de melding dat ik 'm eerst via een serienummer moet activeren.

Volgens mij is het registreren een kwestie van de juiste code (die op een sticker op het iWork doosje zit) invullen. Vanuit Pages kun je dat doen via menu Pages -> Register Pages (bij mijn Engelse versie van de vorige versie van iWork). Dan hoef je Pages dus niet af te sluiten.

dat is dus mijn grote ontgocheling toen ik het doosje van iwork'09 opende: vanaf die versie zit er geen serienummer meer bij. je kunt hem alleen maar activeren door vanaf de dvd de software te installeren zonder dat je een nummer moet invoeren. in geval van een geinstalleerde trial-versie wordt die bijgewerkt naar een normaal werkend exemplaar maar daarvoor moet je het programma eerst afsluiten.

Ik weet niet of het alleen tekst is, maar anders kun je het spul ook gewoon kopieren naar je mail.

[quote:35d2327a64="mackerjack"]het probleem is NIET iwork aan het werk te krijgen, het probleem is WEL dat ik een open document heb die ik niet meer kan opslaan zonder licentienummer zodat bij alle remedies ik mijn wijzigingen kwijt ben. al wat ik nodig heb is een licentienummer en die hebben ze juist in mijn versgekochte pakketje weggelaten.[/quote:35d2327a64]

Er zit geen licentie nummer bij het programma moet opnieuw geïnstalleerd worden.
Ik snap ook niet je belangrijk werk in een trial doet. Je moet er ook nooit vanuit gaan dat een trial een full version kan worden ineens met een serienummer.

Je kunt iWork '09 weldegelijk activeren middels een serial, maar die serial zit niet bij de retailversie.

Je krijgt hem wel als je iWork koopt via http://iworktrialbuy.apple.com

Andere optie: download en installeer de trial van MS Office 2008, copy/paste je document naar Word en sla hem op (of laat het open staan). Installeer vervolgens je retail iWork '09 en plak het document weer in Pages.

Misschien moet je hier en daar wat opmaak herstellen, maar dat is niet het meeste werk, toch?

Succes!