pagina ipv documenten

Hoe kan ik in de "library/webserver/documents" een webpagina laten zien in plaats van een map met documenten? Deze map is nu toegangkelijk via http://mijncomputer/. Als ik de map leeg en alleen een "index.html" plaats, dan krijg ik toch nog "Parent Directory" + "index.html" te zien, terwijl ik daar graag een webpagina wil laten zien.

Is de index.html wel een html pagina?

Je kunt in je httpd.conf wel je directorylisting uitzetten, maar ik vermoed dat er iets anders aan de hand is.
Heb je in je httpd.conf zitten knutselen?? Test m anders even in de terminal:[code:1:ce2cbaf471]apachectl configtest[/code:1:ce2cbaf471]

Ik zal het nog een keer proberen, hieronder de tekst uit de Terminal. Die klopt?

[G4:~] gerhardderksen% apachectl configtest
Processing config directory: /private/etc/httpd/users
Processing config file: /private/etc/httpd/users/gerhardderksen.conf
Processing config file: /private/etc/httpd/users/rimco.conf
Syntax OK
[G4:~] gerhardderksen%

Ja, je configfile klopt dus. En de HTML? Is dat wel een echte HTML pagina? Veel meer kan ik niet bedenken. Als je niks aan de instellingen hebt veranderd in de httpd.conf en in de map staat een index.html of default.html dan moet alles gewoon werken.

Wat krijg je met http://G4 met http://127.0.0.1 en http://127.0.0.1/~gerhardderksen
G4 is je computernaam, 127 enz is het IPnummer van de ‘localhost’, de laatste moet je usersite zijn waar normaal ook alleen een ‘your page here’ pagina staat.

Het werkt weer : ) Met Explorer kreeg ik nog steeds de oude situatie, met Safari echter was de situatie weer up-to-date. Ik zat dus steeds naar "oude" vensters te kijken...

Bedankt!

Cache legen...

Soms is het makkelijker dan je denkt :slight_smile: