Pagina's rangschikken in Pages

Hallo,

In de nieuwste versie van Pages lukt het mij via de miniatuurweergave niet om pagina’s te verwijderen, te dupliceren, of de volgorde aan te passen. Google leverde informatie op over een sectie-einde dat toegevoegd moet worden maar ik krijg het niet voor elkaar. Wat doe ik fout?

Ben eigenlijk ook wel benieuwd.

Haha, dan ligt het in elk geval niet helemaal aan mij. :slight_smile:

Kun je ze niet gewoon slepen in de juiste volgorde ?

Of zeg ik nu iets te logisch ?

Dat kon in iWork '09 inderdaad wel, net als verwijderen met de delete-toets. Maar dat is dus precies wat niet meer lukt.

Net als dat ‘plak en pas stijl aan’ ook niet meer lijkt te werken. :frowning:

Klinkt als 2 goede redenen om voorlopig maar ff niet te update-en. Onbegrijpelijk dat zulke cruciale functies verdwenen zijn. Gebruike beide behoorlijk veel. Als het verdwijnen hiervan is vanwege iOS/iCloud-intergratie, vind ik het persoonlijke een stap terug. Uitgangspunt voor tekst-verwerker is voor mij desktop/laptop. Cloud & mobiel zou m.i. aanvullend moeten zijn en niet de functies van laptop/desktop downgraden. Jammer als dat zo is…

Hmmm, in dat geval hoor ik graag hoe ik de vorige versie van Pages op mijn nieuwe MacBook (geleverd met Mavericks) zet. Als ik 'm oversleep van mijn oude MacBook (die ook Mavericks draait) krijg ik 'm niet werkend, dus originele installatie lijkt mij ook niet te gaan werken… je kan 'm immers niet updaten naar de voorlaatste versie.

Dat zal je alleen lukken met een DVD van iWork '09. Maar die heb je als het goed is, anders zou hij ook niet op je andere Mac staan, toch?

Ik gebruik Pages al sinds de introductie in 2005. Ik heb net iWork '09 geïnstalleerd (heb een legale versie), waar Pages 4 in zit. Maar die heeft nog een aantal updates nodig om tot de vorige versie van Pages te komen (die geoptimaliseerd is voor het retina scherm). Maar de App Store stelt dat er geen update beschikbaar is… want ik heb Pages 5. Dus, problematisch.

EDIT: Heb een losse update voor iWork '09 gevonden. Vorige versie werkt perfect nu. :slight_smile:

Ik heb trouwens ook een manier gevonden om grote stukken tekst (en mogelijk ook afbeeldingen) te verplaatsen in Pages 5:

Selecteer dat wat je wilt verplaatsen, haal de muis even weg, en sleep vervolgens alles naar de plek waar je het wilt hebben. Het is een workaround, maar het is altijd beter dan niets. :wink:

Anyway, deze functie lijkt dus stuk. Even wachten op de volgende update dan maar.