Panther clean install

Hoi, hoi, ben ongeduldig aant wachten op m'n pantertje, maar kan mij iemand van naald tot draad uitleggen, hoe ik juist een clean install doe, zodat mn nieuwe os echt lekker loopt? Dank bij voorbaat! :D :D :D

Heel simpel. Zorg ervoor dat je je belangrijke spullen van je HD backupt (denk aan alles: je mail map in je library, safari bookmarks, installers van apps, etc) zodat hij gewist mag worden. Bij het installeren geef je bij 'options' aan dat je een clean install wilt. Hij gaat dan je HD helemaal wissen en installeert Panther.

Panther kan toch gewoon over 10.2 heen? Of hou je dan toch nog veel 'ballast' over?

ja dat kan volgens mij ook, maar schoon is altijd beter.

[quote:8e1d1711bf="lucasraggers"]Heel simpel. Zorg ervoor dat je je belangrijke spullen van je HD backupt (denk aan alles: je mail map in je library, safari bookmarks, installers van apps, etc) zodat hij gewist mag worden. Bij het installeren geef je bij 'options' aan dat je een clean install wilt. Hij gaat dan je HD helemaal wissen en installeert Panther.[/quote:8e1d1711bf]

damn lucas , thx, was vergeten mijn mail te backupen… pfieuw… ging anders nogal gevloekt hebben vrijdagavond :slight_smile:

Eh.... misschien een hele domme vraag, maar ik waag het erop. Als ik een clean install doe, zal ik Office v.X opnieuw moeten installeren: kun je dat eigenlijk eindeloos opnieuw installeren, of wordt er ergens iets bijgehouden en is er een limiet? Ik heb het al eens opnieuw geïnstalleerd en ik kreeg toen in elk geval een nieuw product id-nr.

Volgens Apple zelf kun je Panther gewoon over Jaguar heengooien. Ik zou het zo doen om heel dat werk van alles opnieuw installeren te vermijden. Maar ik wacht nog tot de eerstvolgende upgrade. Wellicht zijn er dan minder bugs.

Is [url=http://www.macosx.nl/forum/viewtopic.php?t=9434&highlight=]dit[/url] trouwens niet een eerder gepost draadje over min of meer hetzelfde onderwerp?

Ik heb gehoord dat Panther sneller is dan Jaguar. Ik hoop dat dat ook echt zo is, want ik vind de snelheid op mijn 800 MHz G4 tegenvallen (af en toe heerlijk om te internetten in OS9).

Had iemand deze ervaring al in de beta-versies?

Panther werkt goed op mijn Powerbook G4 800 MHz. Gewoon over 10.2 heengezet. Een paar programma's deden even raar, die heb ik na alle files weggegooid te hebben opnieuw geinstalleerd en als werkt als een zonnetje ! Ik geloof dat alles iets sneller werkt maar ik vond de meeste dingen sowieso niet langzaam.

En als je dan toch met een vers systeem wilt verder gaan, zet dan alle talen die je niet zult gebruiken gewoon uit bij de installatie-opties. Scheelt installateer-tijd en schijfruimte. Of het systeem er werkelijk vlotter van wordt durf ik niet te zeggen......

En een schone installatie is zowieso aan te bevelen boven een upgrade.