Panther en ADSL niet online te krijgen

HEEEEEELP!!!! Panther probleemloos geïnstalleerd, zag ook meteen m'n airport netwerk. Prima tot zover. Maar toen wilde ik de boel online krijgen ... en dat wil dus niet. Ik heb een clamshell iBook 466, (niet-gehackte)Alcatel Speedtouch Home en een Wandoo ADSL abo. Verbond altijd met PPTP-gui maar die doet niks meer. Digitunnel 1.1 wil ook al niet lukken, ingebouwde VPN-client ook niet.

Alle instellingen nagelopen en het staat er zoals het stond in jaguar. Ik heb een backup van alle belangrijke files en directories dus als iemand me kan vertellen waar het config bestand oid voor het Network Prefpane staat, dan ga ik die wel overpompen.

Ik weet het echt niet meer. Help mij … asjeblieft.

pptp-gui heb ik al tijden geleden naar een donker hoekje verbannen, dus ik kan je alleen maar een tip geven om van al die ellende af te komen: tweak je modem

http://www.bruring.com/nuke/

Het probleem met de ingebouwde VPN-client van OS X 10.2 en 10.3 is dat ze geen plain-text wachtwoorden versturen, maar wachtwoorden in MS-CHAP2.

Bij Planet dacht ik dat zij wel gecodeerde wachtwoorden accepteren, maar kan zijn van niet. Bij XS4ALL worden geen gecodeerde wachtwoorden geaccepteerd.

Op een pagina van Apple staat iets over het handmatig kunnen aanpassen van een preference file om wachtwoordcodering uit te zetten. Dit heb ik getest met een Alcatel SpeedTouch home, maar dit bood geen soelaas.
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=107706

Ik adviseer je ook om je modem te tweaken. Dit heeft een bijzondere hoeveelheid voordelen en scheelt je voor altijd een hoop tijd. Dat je ISP dit mogelijk niet ondersteunt is waarschijnlijk, maar zie ik zelf niet echt als een probleem…

Fons, gewoon je modem tweaken, heb ik ook gedaan, is een half uurtje werk en zelfs een a-technisch ingesteld iemand als ik kan het :lol: 8)

Ik vrees dat er weinig anders op zit. Was al van plan om het kreng te hacken, nu moet het er maar van komen.

[quote:87dcc42bb2="Joris W."] Op een pagina van Apple staat iets over het handmatig kunnen aanpassen van een preference file om wachtwoordcodering uit te zetten. Dit heb ik getest met een Alcatel SpeedTouch home, maar dit bood geen soelaas. http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=107706 [/quote:87dcc42bb2]

Umm, cool, bij mij werkt dat dus wel! Bedankt voor de tip, eindelijk PPTP-GUI niet meer nodig!
Ik gebruik MXStream/Euronet met een SpeedTouch home en een grijze Airport btw.

…Nu nog een manier vinden om ADSL automatisch te laten starten en ik ben helemaal gelukkig :smiley:

Heb gehackt en ben bekeerd. Dit had ik afgelopen zomer al moeten doen. Zag er tegenop, dat 'gehannes' met de Terminal, maar het was allemaal enorm simpel ... zoals het hoort op de Mac :wink:

Modem-hackers of the world, unite :lol::stuck_out_tongue:

Hé,

dit klinkt verdacht gelijk aan het probleem dat ik krijg met VPN (naar de zaak) vanuit panther.

Hier vindt je het topic.

Ga dus ook maar een hack-je uitvoeren vrees ik.

Erik

Erik, als je een Vigor router hebt maakt die de verbinding en niet je Mac. Vanuit je Mac hoort er dus geen VPN verbinding te worden opgezet, maar vanuit die router.

Ja hier gaat het mee http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=107706 maar nu is er een probleem met deel internet over de rest van het netwerk. Het is ook altijd wat, lijkt windoes wel.

Mijn [url=http://www.macosx.nl/forum/viewtopic.php?t=10757]VPN-probleem[/url] is er in ieder geval mee opgelost!

Ik kan dus nu gewoon weer een VPN opbouwen naar de zaak via deze route:
PBG4 → Airport Extreme Base Station (thuis) → Internet → Vigor 2200E (kantoor) → …

Als het goed is zal dit (?) geen invloeden hebben op de andere macs die de internet aansluiting delen, maar dat ga ik ook nog controleren.

Iedereen bedankt voor de input!

Erik Koldenhof