Parallel/USB 2.0 naar Ethernet

hoi iedereen

we hebben een kleurenlaserprinter aangeschaft (Epson AccuLaser C900). en we willen die op ons netwerk aansluiten maar er zijn alleen een USB 2.0-poort en een parallelpoort op die printer. weet er iemand waar je een een kabel kan vinden die een van deze twee poorten naar ethernet omzet ? liefst ergens in belgië of online-store

Wat je zoekt is niet mogelijk denk ik. De enige mogelijkheid is die printer op een server of desktop hangen en deze dan sharen.

hmm , ik dacht het al, maar ik ga nog wat verder googlen

Ik heb wel een uSB -> Ethernet converter in de verkoop (Primafoon). Zal morgen eens kijken of er ook iets andersom is...

Zelf als je zoiets vindt vraag ik me af hoe de printer dat gaat aansturen...

ben er juist achter gekomen dat het geen usb 2.0-poort is op de printer maar een USB-B [img:c60326a667]http://www.datapro.net/connectors/USB-B.gif[/img:c60326a667] (het was mn papa die zei dat het USB 2.0 was, heb er zelf nog niet goed naar gekeken :| ) maar dus als iemand weet waar je een USB-B naar ethernet kabel kan vinden (of parallel naar ethernet), please let me know

thx

Airport Express zou kunnen werken. Die heeft een ethernet poort en een usb printserver. En da's niet alles, je kan 'm aan je stereo hangen en dan muziek streamen vanuit itunes en je hebt een Airport base station, mocht je draadloos willen. Andere printservers zijn meestal nog duurder duurder.

Niet alle printers vinden die usb printserver fijn, omdat ze dan de directe communicatie met de computer missen. Of die C900 het goed doet met een printserver als de Airport express weet ik niet.

update: ik heb het met mijn Epson C1900PS en mijn Airport Extreme basisstation geprobeerd en dat werkt (via Rendezvous, dus nog makkelijk te vinden ook). In de C900 en de C1900 gaat dezelfde printserver, dus je zou vermoeden dat het dan met de C900 ook zou moeten lukken. Je moet 'm wel handmatig de juiste drivers voeren, maar dat lijkt me geen onoverkomelijk probleem. Misschien dat je het mag proberen van de lokale Apple store?

Een HP JetDirect kastje is wat je nodig hebt, alleen weet ik niet of die ook werkt met een Epson printer. Even navragen dus.

Dag Zweefvliegerke,

Je hebt iets nodig wat een printserver heet. Dat is een klein kastje waarmee je een printer op het netwerk kunt zetten. Je vindt ze bijvoorbeeld hier http://www.sitecom.com/ en http://www.axis.com/products/axis_office_basic_usb/index.htm

Zal je ongeveer 150 tot 200 euro kosten.

Let op dat de printserver die je koopt compatible is met je printer en met Mac OS X.

Succes,

Jan

ik heb dus een printserver nodig ofwel airport express

vraagje over airport express: we hebben niets draadloos, dus geen basisstation, enz … maar als je dan airport express koopt en een extreme kaart in mn mac steek zou het moeten lukken ?

en nog een vraagje dan : maar als dan met andere macs uit het netwerk willen printen moeten die ook een extreme kaart hebben ?

ja ofwel een UTP-connectie naar een draadloze router.

[quote:c366731997="Zweefvliegerke"]ik heb dus een printserver nodig ofwel airport express

vraagje over airport express: we hebben niets draadloos, dus geen basisstation, enz … maar als je dan airport express koopt en een extreme kaart in mn mac steek zou het moeten lukken ?

en nog een vraagje dan : maar als dan met andere macs uit het netwerk willen printen moeten die ook een extreme kaart hebben ?[/quote:c366731997]
Er zit een ethernet aansluiting op die airport express. Die kan je aan je switch/hub/mac hangen. Ik gebruik zelf mijn base station als printserver voor mijn Canon s6300 (m’n C1900 heeft een ingebouwde printserver). Ik print er meestal op via mijn iMac zonder Airport, via een UTP kabels en een switch dus. Alleen mijn powerbook heeft airport.

Je hoeft dus verder niets draadloos te hebben!! Kan wel natuurlijk :cool:.

Als hij werkt met jouw printer, en daar lijkt het wel op, heb je er een relatief goedkope, makkelijk configureerbare printserver aan, die leuke extra’s biedt (Airport, AirTunes).

dankje waterman, denk toch wel dat ik dan voor de airport express ga, en die dan aan onze switch hang en dan kunnen we zo printen.

Let op he, geen garanties dat het werkt! Probeer te bedingen dat je 'm terug mag brengen als 't niet werkt!!

[size=9:9c64f52583]Anders ga ik me nog schuldig voelen als 't niet werkt…[/size:9c64f52583]

kga morge of de dag erna naar [url=http://www.easyware.be/]easyware[/url] en ik zal daar dan nog eens raad vrage aan die mensen daar. ik zal nog wel laten weten of het gelukt is.

ik ga maar in mn bedje kruipen

Effe een correctie: AirPort Express heeft géén netwerk-ethernet poort, alleen een ethernetingang voor een breedbandmodem, dus als je met een computer wilt printen via (de USB printerserver) van de AP Ex., dan zul je die computer ook een WiFi kaartje moeten geven.

Weet je wat, ik geef wel wat info van Apple:

[i:d2d4d1d3d1][b:d2d4d1d3d1]Interfaces:[/b:d2d4d1d3d1]
-10/100BASE-T Ethernet WAN port (RJ-45 connector) for connecting a DSL or cable modem
-3.5mm mini-Audio jack for analog or optical digital sound
-USB port for connecting a USB printer
-Apple power adapter[/i:d2d4d1d3d1]

[quote:6e6c16babe="Oppie"]Effe een correctie: AirPort Express heeft géén netwerk-ethernet poort, alleen een ethernetingang voor een breedbandmodem, dus als je met een computer wilt printen via (de USB printerserver) van de AP Ex., dan zul je die computer ook een WiFi kaartje moeten geven.[/quote:6e6c16babe] zucht. Die Airport express weet echt niet of die ethernet aansluiting vast zit aan een modem of aan een switch, hoor. Zo zit mijn Airport Extreme base station ook aan de switch. Werkt gewoon. Bij zo'n base station heb je twee aansluitingen, een 'gewone' ethernet aansluiting, waarmee je een aansluiting op lokaal netwerk kunt maken, en een 'luxe' aansluiting, waar een router achterzit, zodat je met een hele groep macs (met bijv. IP's in de 10.x.x.x range) het internet op kan. De Airport Express heeft alleen die 'luxe' variant. Die router functionaliteit heb je echter bij gebruik van een ethernet ADSL modem niet nodig, omdat daar ook al een router in zit. Die heb je alleen bij een inbel- of kabelinternetverbinding nodig, omdat je daar direct op het internet zit, zonder router. Als je nu met een netwerkje op het internet zit, heb je al een router (of je bent erg dom bezig). Kan je die in de Airport express vergeten.

Waterman, je kunt zuchten ( :) ) wat je wilt, maar ik denk dat het toch niet gaat lukken; van een IN-poort kun je niet zomaar een UIT-poort maken. Misschien dat iemand anders het e.e.a. kan bevestigen, dan wel ontkennen?!

…of heeft het tijdsverschil me zo bij de strot gegrepen, dat ik het ook niet meer snap? :roll:

Ethernet IN en UIT poorten? Nou vertel je me iets nieuws. :P Op al mijn netwerk apparatuur zitten alleen maar ethernet poorten waar data zowel in als uit kan. ;)

[size=9:2629a391df]volgens mij bestaat dat dus helemaal niet. Als je nou gezegd had dat die router het netwerkverkeer met de printer in de weg zit had ik je misschien nog geloofd ook. Maar dit is onzin.[/size:2629a391df]

misschien staat er bij de airport expres wel meer beschreven op de applesite...