partitie bootcamp vergroten

ik heb vorige maand bootcamp geinstallleerd op een partitie van 10 GB. ik kom nu ruimte tekort. is het mogelijk om deze partitie alsnog te vergroten naar 20 GB? zo ja, hoe krijg ik dat voor elkaar zonder windows weer opnieuw te moeten installeren?

Renzie

Misschien helpt dit?

http://www.macosxhints.com/article.php?story=20061025130528687

degene die dit heeft opgeschreven geeft aan dat hij het zelf niet geprobeerd heeft. ik hoop op een simpelere oplossing. zou een programma als ipartition werken?

renzie

gewoon bij shijfhulpprogramma kan dat volgens mij of zie ik dat verkeerd.. .?

je kan immers ook een partitie aanmaken dan kan je em ook wel vergroten neem ik aan :slight_smile:

[url=http://forum.onemorething.nl/search.php?search_keywords=partitie+vergroten&search_terms=all&search_author=&search_forum=-1&search_time=0&search_fields=all&search_cat=-1&sort_by=0&sort_dir=DESC&show_results=posts&return_chars=200]Zoekfunctie!![/url] Mvg,

Ik heb hier ook even naar moeten zoeken en Winclone (http://www.twocanoes.com/winclone/) is hiervoor een uitstekend programma. Eenvoudig een kopie van je huidige Boot Camp partitie maken (en elders opslaan), Boot Camp partitie met Boot Camp verwijderen en daarna een grotere aanmaken, met Winclone oude Boot Camp partitie weer terugzetten en je hebt een grotere (of een kleinere, want dat kan ook) partitie met je originele MS Windows XP (of Vista) installatie terug. Werkt heel goed kan ik je dus uit eigen ervaring vertellen.

Thanks voor de tip!! Ga ik gelijk even mee testen vanavond.

Werkt helaas niet met FAT32 partities.....

Ik heb geen antwoord op je vraag, maar even een waarschuwing: ga in ieder geval nooit binnen Windows aan de slag met partitioning utilities. Dan help je namelijk je hele Mac OS X partitie aan gort.

vereiste is wel dat de bootcamp partitie in nfts is geformateerd. mijn partitie is fat 32 dus kan ik winclone niet gebruiken. jammer.

renzie

Uiteindelijk maar de 10 GB bootcamp partitie verwijderd en een nieuwe van 32 GB aangemaakt welke ik in NTFS heb geformateerd zodat ik in de toekomst Winclone kan gebruiken.

Renzie