Partitie onzichtbaar, niet samentevoegen

Ik wilde vandaag mijn partitie met windows verwijderen. Helaas veranderde dit in een recovery HD. Op google wat gezocht hoe ik het allemaal terug samen kon voegen. Via diskutil in terminal geprobeerd maar zit nu helemaal in de knoop. Op schijfhulp programma zie ik alleen mijn fusion drive en kan ik niks partioneren naar de orginele 1tb. Hopelijk snappen jullie terminal om dit terug naar normaal te brengen.

Clone je HDD m.b.v. CCC naar een externe HD, start daarvan op en dan de interne HDD + SSD weer als 1 Fusion Drive partitie maken:

https://www.icreatemagazine.nl/workshop/fusion-drive-maken-harde-schijf-en-ssd-koppelen/

Daarna moet je opnieuw je Recovery partitie aanmaken:

http://osxdaily.com/2016/07/03/recreate-recovery-partition-mac/

Als laatste je clone van de externe HD weer ‘terug-clonen’ naar je FusionDrive.

Bij /disk1s2 mist de macintosh wat geheugen. Krijg het alleen niet coor elkaar om die disk het volledige geheugen te pakken.

Bedenk ook dat het af te raden is van een fusion drive 2 partities te maken. Dan zal één ervan zeker alleen het trage 5400 rpm gedeelte hebben zodat de snelheid zal tegenvallen.

Zorg er in ieder geval voor dat je backups hebt voor je hiermee gaat spelen…

Als je plechtig belooft dat je je eerst goed inleest, kan ik Testdisk noemen.

Dan moet je dus éérst de disk in zijn geheel wissen:

diskutil eraseDisk JHFS+ Test /dev/{disk identifier}

Gevolgd door

diskutil partitionDisk /dev/{disk identifier} GPT JHFS+ New 0b

Zo wordt een opstartbaar GUID volume met de naam ‘New’ gegenereerd met de maximale grootte van de disk.

Het makkelijkste is nu om de OSX installer te downloaden uit de AppStore en deze op de interne FusionDrive te installeren.
Zo worden de EFI- en Recovery-partitie automatisch aangemaakt.

Als je dan je clone gaat terugzetten van de externe harddisk, geef je alleen nog aan dat het volume eerst gewist moet worden.

http://www.theinstructional.com/guides/disk-management-from-the-command-line-part-1
http://www.theinstructional.com/guides/disk-management-from-the-command-line-part-2

Even een paar aparte tips: je kunt schermafbeeldingen maken op een Mac op de manier die in dit artikel uitgelegd wordt — dan hoef je geen scheve foto’s van je scherm te plaatsen. Maar als het om een terminalvenster gaat, dan is dat tekst die je kunt selecteren met je muis of met ⌘A (om alle inhoud van het venster te selecteren), waarna je het kunt kopiëren (⌘C) en plakken in een bericht (⌘V). Wat je zelfs kunt doen is de hele inhoud van het venster als tekstbestand bewaren door op ⌘S te drukken, of alleen je selectie met ͏⇧⌘S.