partitie verbergen voor andere gebruikers

Ik ga binnenkort een nieuwe externe schijf aansluiten waarop ik naast de TM backup, ook mijn muziek en andere persoonlijke documenten wil zetten op een aparte partitie. Hoe kan ik voorkomen dat andere gebruikers de partitie zien met mijn muziek, etc?

Etc = porno, vermoed ik?! :angel:

Je kunt in 10.8 een schijf, dus ook een partitie (lijkt me ) versleutelen mbv Schijfhulpprogramma. Dus zit er dan ook een wachtword op.

Inderdaad: http://reviews.cnet.com/8301-13727_7-57586173-263/how-to-encrypt-one-volume-on-a-drive-in-os-x/

Ok, bedankt.

Maakt dat versleutelen nog uit voor de snelheid bij het lezen/wegschrijven naar de partitie?

Op een externe schijf? Zet in het infovenster uit dat de eigendomsrechten genegeerd worden — gewoonlijk staat die optie aan, zodat de schijf uitgewisseld kan worden met andere computers. Als je dan de eigendomsrechten van de partitie op “Geen toegang” zet voor iedereen behalve jijzelf, kunnen ze er weinig of niks mee. Wil je dat ze nog wel íéts kunnen doen op die schijf, maak dan in plaats daarvan op de schijf een map voor jezelf aan en zet de rechten daarvan op “Geen toegang”.

Versleutelen is, als je het mij vraagt, alleen nodig als je denkt dat de gegevens erop écht van je medegebruikers geheim gehouden moet worden, en je hen ervoor aanziet moeite te willen doen om erbij te komen. Een ander scenario waarbij dit wellicht een goed idee is, is als de computer meerdere beheerders heeft, want die kunnen de rechten veranderen.