partitie vergroten

Is er een (makkelijke) manier om je partitie waar OSX opstaat te vergroten? of moet je echt alles opnieuw installeren, liever niet natuurlijk :sealed:

Helaas, je zult alles overnieuw moeten doen

shit........ :( toch bedankt voor dit onheils bericht

spijt me

Maar zou het mogelijk zijn om eerst OSX op mijn data partitie te instaleren, en dan alle instellingen, programma's etc te verslepen naar de nieuwe OSX partitie, en vervolgens de oude OSX partitie te wissen, kweet het is mischien omslachtig maar heb de Data partitie om onverklaarbare rede veeel te groot gemaakt :sealed:

Nee, als je nieuwe parties maakt gaan alle gegevens verloren van die schijf

oke weet voldoende, wordt weer laat vanacht :wink:

is er een programma voor: Partition Toolkit

http://www.fwb.com/

Over de betrouwbaarheid van Partition Toolkit zijn de meningen nogal verdeeld, maak toch maar even een Backup van je gegevens alvorens daarmee aan de slag te gaan.

misschien wel handig om te weten is dat als je de ene HD wilt kopieren naar de andere HD (ik weet niet of je dit van plan was, maar toch wel handig om te weten), dat dat niet gewoon kan door een aantal onzichtbare files...

ik heb onlangs mijn Programma's verplaats naar een andere partitie met Carbon Copy Cloner. Werkte perfect.

http://www.bombich.com/software/ccc.html

Het zou mooi zijn als Partition Magic op korte termijn gereleased wordt voor OS X. Een beetje goochelen met partities is altijd leuk ;)

Er bestaat een methode via Terminal ,heb hier kopieen liggen ,een keer van Macbidouille(geloof ik gehaald) waarmee je twee partities kan mergen,via pdisk commando.Maar hij is wel erg ingewikkeld.Denk trouwens dat het programma Partition een GUI is voor oa. Pdisk.