partitie verwijderen

hallo!!

ik heb een g5 met twee partities op de harddisk.

dat wil ik niet, ik wil gewoon 1 grote.

disk 2 is nu leeg en ik weet dat ik die met diskutility kan deleten, ik weet alleen niet hoe, kan iemand mij dat vertellen??

bedankt!!

art

als je de dvd erin doet en daar van opstart kan je je schijf als 1 grote partitie formatteren, maar dan ben je ook alles van de 1e partitie kwijt.

Dit is helaas de enige optie.

Nee hoor dit is niet de enige optie. Er zijn tools waarmee je partitie 1 kan vergroten tot de gehele omvang van de schijf, zonder dat je data verloren gaat. Ik weet geen naam, maar het bestaat zeker. Ik zou zeggen google eens.

[b:13e9017d40]Edit[/b:13e9017d40]
Kon het niet laten om even zelf te googlen:

Optie 1: http://www.macosx.nl/?p=showarticle&art_id=1483
Optie 2: http://www.coriolis-systems.com/iPartition.php
Optie 3: http://www.micromat.com/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=54

Ik weet niet wat deze programma’s kosten, maar dat kan je verder zelf uitzoeken.

Inderdaad Zeekomkommer, ik ben vooral fan van de laatste. Eenvoudig, veilig en snel. Een paar jaar terug ging er bij mij met VolumeWorks wat mis, iPartition heb ik nooit gebruikt, maar DiskStudio heb ik vele malen gebruikt (o.a. als betatester) en dat bevalt zeer goed.

Je kunt je echter afvragen hoe vaak je zo’n programma nodig zult hebben en of het dus z’n geld waard is. Het is altijd een aanrader om een externe schijf te kopen en eerst een backup te maken. En tja als je dan toch een externe schijf hebt, dan kun je net zo goed je volledige interne schijf wissen en van de hoeveelheid partities voorzien die je zelf wil. Daarna plant je je data vanaf je externe schijf weer terug. :smiley:
Maar goed, zo’n programma kan handig zijn en een boel tijd schelen (afhankelijk van je wensen en de fragmentatie). :roll:

owkee

heb inmiddels het programma, maar kan nog steeds die partitie niet deleten, erasen wel maar niet weghalen.
als ik disk 2 aanklik is de delete-knop onbruikbaar.
kan iemand mij uitleggen hoe dit werkt

bij voorbaar dank

alsjeblieft??

Zit er niet ergens een klein hangslotje dat je even moet openen? ( er op kliken en dan je wachtwoord invullen). Ik heb er geen ervaring mee, maar kan me zoiets wel voorstellen.