"Patition Magic" voor OS X?

Ik wil mijn iBook opnieuw gaan installeren maar dan met een gepartitioneerde harddisk, een deel voor het systeem en een deel voor data. Nu zit ik met de aloude vraag, hoe groot maak ik de partities? Voorheen op mijn PC was dit nooit een probleem, want ik kon de partities achteraf zonder data-verlies altijd "resizen" met Partition Magic (van PowerQuest).

[img:4cf06712a4]http://www.folosa.com/macosx/public/img-1043016855.jpg[/img:4cf06712a4]

[b:4cf06712a4]Is er ook vergelijkbare software voor OS X?[/b:4cf06712a4]

naar mijn weten niet, helaas.:( Er zijn wel mogelijkheden via de terminal om te resizen maar dat is naar mijn maatstaven erg ingewikkeld en ook nog eens gevaarlijk.

Goedemorgen!

Ikzelf gebruik Partition Toolkit van FWB software (www.fwb.com).
Je moet opstarten van de CD-rom, is weliswaar MacOS 9, maar werkt perfect, is niet duur en de ondersteuning van FWB is erg goed.
Je kunt hiermee nieuwe partities aanmaken en partities resizen, zowel OS 9 partities als OS X partities.
Als er meer vragen zijn, hoor ik het wel…
[/url]

dank voor de tip! :D

Ziet er inderdaad goed uit! Maar ik vind 60 dollar voor iets dat ik misschien ooit eens eens per zoveel maanden ga gebruiken niet echt goedkoop, maar ik heb de link in elk geval opgeslagen voor het geval dat...

Bedankt!

Eh, er zijn wisselende ervaringen met Partition Toolkit, maar misschien ligt het aan het feit dat het nog OS 9 is.... Zie http://www.macfreak.org/cgi/forums/topic.cgi?forum=3&topic=1260&start=0

Tjsa, wat zal ik zeggen... Ikzelf heb er in elk geval alleen maar goede ervaringen mee en of het nou OS X of OS 9 is, maakt mij niet uit. Wel goed de handleiding lezen, natuurlijk.