PB 17" / 1.33 / 80 GB - soms traag..

Mijn Powerbook zoals boven omschreven heeft wel eens moeite met het snel openen van vensters en programma's. Enig idee waar dit aan ligt - moet ik wellicht de cache eens opruimen oid?

:finderoud:

[quote:498eb8fe95="larsm"]Mijn Powerbook zoals boven omschreven heeft wel eens moeite met het snel openen van vensters en programma's. Enig idee waar dit aan ligt - moet ik wellicht de cache eens opruimen oid?

:finderoud:[/quote:498eb8fe95]

Je harde schijf laten defragmenteren. Voor zover ik weet bestaan er geen gratis programma’s hiervoor. Het is dringend nodig dat ik dit ook eens doe!

Trouwens het belangrijkste heb je niet vermeld: het aantal RAM. Voor Mac OS X heb je toch minstens 512MB nodig! Als de latjes van 1GB DDR betaalbaar zijn upgrade ik m’n PowerBook naar 1,25GB DDR :slight_smile:

beste is met carbon copy cloner je systeem clonen op externe hd dan uw powerbook hd formateren en dan weer terug clonen naar je powerbook hd. dan nog effe cocktail draaien of iets dergelijk.

en voila, zou weer in orde moeten zijn!

[quote:e45e3b9976="larridon"]Je harde schijf laten defragmenteren. Voor zover ik weet bestaan er geen gratis programma's hiervoor. Het is dringend nodig dat ik dit ook eens doe![/quote:e45e3b9976]

Defragmenteren is tijd- c.q. geldverspilling, tenzij je veel met video werkt:
http://www.tidbits.com/tb-issues/lang/nl/tidbits-nl-686.html#lnk3

[quote:30390830f9="larsm"]Mijn Powerbook zoals boven omschreven heeft wel eens moeite met het snel openen van vensters en programma's. Enig idee waar dit aan ligt - moet ik wellicht de cache eens opruimen oid?[/quote:30390830f9]

Maak bij wijze van experiment eens een nieuwe gebruiker aan, en kijk of dat wat uitmaakt. Caches en logbestanden af en toe opschonen, kan geen kwaad natuurlijk: daar zijn tal van programmaatjes voor. En Disk Utility eens op je harde schijf loslaten.

Caches en logbestanden af en toe opschonen, [/quote]

Hum, ging wat fout hier, zie onderstaand bericht.

[quote:5740b5687e]Caches en logbestanden af en toe opschonen,[/quote:5740b5687e]

Hoe en waar doe je dat eigelijk ?

:finderoud:

Cache Out X: http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/14850

MacJanitor:
http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/10491

…om er maar eens twee te noemen. Er zijn er nog veel meer, maar pas op met tooltjes die nog veel meer kunnen (Onyx, Cocktail), want die kunnen soms meer dan goed voor je is. :wink:

Thanks 8)

:finderoud: