PC check gevraagd

Hallo Allemaal,

Ik ben al uren/dagen aan het proberen en zoeken en ik kom er niet uit. Wie kan mij helpen met het volgende: ik heb een site gemaakt in CSS en XHTML. Ik heb het “beroemde” Son of Suckerfish Dropdownmenu gebruikt. Alleen wilde ik daar ook een selected state in hebben (dus dat je ziet waar je bent). Dat is op zich geen probleem behalve dan dat wanneer een van de items in het menu geselecteerd is, de rollovers van het submenu’s het niet meer doen, ze blijven gewoon een kleur (in Safari wel, maar in Firefox niet en in alle PC browsers niet). Heeft iemand een idee? Misschien denk ik wel veel te ingewikkeld en ik wordt langzaam %$#@&. Hier de links:

site
css van het menu

[b:d08720a252]
EDIT// Ik heb iets aangepast waardoor het ineens wel werkt in Firefox. Zou iemand met een PC eens kunnen kijken? Dus; doet de rollover in het submenu het als je een item uit het hoofdmenu geselcteerd hebt?[/b:d08720a252]

Een geneste LI met css aanpassen doe je volgens mij zo: #nav li li#active a { color: #46413e; background: #7aeace; text-decoration: none; } Met dubbele li dus, dubbele ul kan ook voor het css-en van een hele lijst.

Zelf heb ik een CSS only menu, maar zonder selected state.

Zou je nog eens kunnen kijken alsjeblieft? ik heb namelijk dit

[code:1:a40030af20]
#nav li:hover#active a {
text-decoration: none;
background: #46413e;
color: #fff;
}[/code:1:a40030af20]

in dit

[code:1:a40030af20]#nav li#active a:hover {
text-decoration: none;
background: #46413e;
color: #fff;
}[/code:1:a40030af20]

veranderd. Ongeveer net toen jij aan het posten was…
De klant wil graag een selected staat en ik vind dat zelf ook altijd wel fijn. Ik had ook al bedacht om hem weg te laten toen ik er niet uitkwam maar dat is wel heel laf, toch??
:slight_smile:

Ik zit in FF te browsen, maar zie eigenlijk geen verschil.

[quote:2a0db520e9="Martiniman"]Een geneste LI met css aanpassen doe je volgens mij zo: #nav li li#active a { color: #46413e; background: #7aeace; text-decoration: none; } Met dubbele li dus, dubbele ul kan ook voor het css-en van een hele lijst. [/quote:2a0db520e9]

Als ik dat doe doet ie het helemaal niet meer… Dus zelfs de selected state van het top-item niet. wat het zonder die dubbelel <li> wel doet.

[quote:100976ff68="Martiniman"]Ik zit in FF te browsen, maar zie eigenlijk geen verschil.[/quote:100976ff68]

hmmm, vreemd. Want bij mij doet ie het bijvoorbeeld in Firefox wel met de 2e optie maar niet bij de 1e optie. Overigens, het is niet de bedoeling dat er in het sub (uitklap)-menu iets geselecteerd is. Slechts dat de roll-overs het doen (dus dat de background van kleur veranderd).