PC gebruikers kunnen mijn mail-bijlagen niet openen

Goedemorgen,

Als ik een mail met bijlage verstuur naar een PC gebruiker, dan krijgen die personen een vierkantje met een kruis erdoor en kunnen de bijlage niet openen. Als we dezelfde mail via een andere computer sturen ( met ook 10.4 en zelfde mail instellingen) dan komt hij wel goed aan.

Weet iemand hier een oplossing voor?

Alvast bedankt.

Bij het invoegen van bijlagen via de toolbar kun je ergens Windows compatible bijlagen aanvinken.

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=36428&highlight=mail+bijlage+windows

Vervelend probleem; ik heb het ook vaak zat. :|

Het maakt niets uit of ik "verstuur windows compatible bijlagen" aan of uit heb staan.

....en ik heb het pas sinds een week!

Ik heb een soortgelijk probleem, altijd alle files naar windows gebruikers kunnen sturen, krijg ik nu van één klant te horen dat alle pdf's die ik stuur niet te openen zijn en als onveilige bestanden aangemerkt worden. Naar mijn idee is dat gewoon een Outlook instelling oid.. van andere windows gebruikers heb ik nooit wat gehoord..

Ik denk dat het vooral de ontvanger-software is. Outlook staat tegenwoordig standaard in paranoia-mode. Probeer ze aan de thunderbird te krijgen!

misschien is dit het? Wordt er bij het opslaan van een file de file extention toegevoegd aan het document? Dit kan nm uitzetten. Apple herkent files zonder extention, windows volgens mij niet

[quote:ff4d8fac42="datillsta"] Als we dezelfde mail via een andere computer sturen ( met ook 10.4 en zelfde mail instellingen) dan komt hij wel goed aan. [/quote:ff4d8fac42]

dus dezelfde attach en dezelfde (windows)ontvanger maar met een ander Mac verstuurd? dan ligt het dus niet aan de ontvanger.