pc kapt ermee

Mijn pc kapt er mee op het moment dat ik foto's naar mijn iPod wil kopiëren. En dat gebeurt sinds ik de nieuwste iPod software heb geïnstalleerd. Maar sinds die tijd gebruik ik ook NAV2006 Premium, al heb ik geen idee of dat er wat mee te maken heeft :)

Ik draai momenteel op windows. En als ik iTunes start en de iPod ga bij werken, geeft windows in een keer een dos-scherm met daarop een melding dat “windows wordt afgesloten door een fout om ernstige schade te voorkomen.”
Dit is me al 3x gebeurd. Wat is er aan de hand?

niet echt de beste plek om dit te vragen denk ik :wink: dit is nou precies dé reden dat ik een mac heb! bij windhoos weet je namelijk nooit waar het aan kan liggen!

Koop een Mac!

Maar serious…
Softwaree opnieuw installeren van je iPod en ook dat programma mocht dat nog niet genoeg zijn. Meer kan ik nog niet zeggen…

Moet ik de iPod dan bijwerken of herstellen?

En trouwens, dat programma is Norton Antivirus (NAV). Ik weet niet of hij wat blokt wat de iPod nodig heeft?

PC kapt ermee........ huppakee weg ermee, welkom op het maccers forum.

lol. de mac komt er aan hoor ;)

maar tegen die tijd zit ik wel nog steeds met windows opgescheept. kan echt niemand mij helpen?

Ik wil je zeker niet van dit forum wegjagen maar kun je voor dit soort vragen niet beter naar Tweakers.net gaan? Daar heb je volgens mij meer pc specialisten. Er zullen hier ook wel leden zijn met een pc ernaast maar die zijn wel in de mindergheid. Succes!

(edit: meerderheid -> minderheid, thanks Ultra)

Je hebt toch zo'n functie waarmee je terug kan gaan naar een eerdere configuratie? Zo'n checkpoint? Ga terug en kijk eens of het dan wel lukt. Misschien dat ze bij tweakers je beter kunnen helpen, of misschien loopt er iemand hier op het forum rond met verstand van peecee's.

En Gerror bedoelt natuurlijk minderheid :wink:

Norton is bij mij ook de rede geweest, dat ik mijn pc tot 3 keer moest formateren (trouwens ook een keer m'n mac, iemand had opeens besloten om een oude norton versie op tiger te instaleren).

Mischien proberen om norton uit te schakelen en daarna ook alle processen via ctrl+alt+del te stoppen.
Of mischien proberen om je iPod software opnieuw te instaleren.

een goeie gratis virusscan voor windows is te vinden op www.free-av.com, die laat je pc ook niet langzamer lopen.

Oké bedankt voor jullie input. ik weet niet wat er aan de hand is hier, maar nu lukt iTunes het wel :P :? Even kijken of de pc het overleeft en anders ga ik wel naar tweakers toe :)

Bedankt!

[quote:967f144ee6="Ultra"]Je hebt toch zo'n functie waarmee je terug kan gaan naar een eerdere configuratie? Zo'n checkpoint?[/quote:967f144ee6]In winXP heet dat systeemherstel. Het beste zet echter je een back-up van een disk-image terug, al is dat weer iets voor gevorderde gebruikers. Het zit niet in windows zelf ingebakken.

Norton dr af mikken en avg of avast antivirus dr op gooien. doet het beter, is lichter dan nav en is gratis.

Maar is mijn pc dan wel goed beveiligd? Want ik internet-bankier er ook mee..

Internet bankieren is veilig. Virussen heeft er niets mee te maken. Je moet vooral kijken naar spyware. je kan dat verwijderen door bijv antispyware programma van microsoft.

Maar op een mac internet bankierd het een stuk lekkerder

Als je Norton Antivirus hebt, dan kun je internetbankieren wat je wil en hackers kunnen je toch wel zien. Daarvoor heb je namelijk geen antivirus programma nodig, maar een Firewall programma. Als je Norton Suite hebt, dan zit er naast de anti virus ook een firewall programma bij. In dat geval zou je dus naast het gratis alternatieve antivirus programma, ook een nieuwe firewall moeten installeren.

Of je gebruikt de firewall van Windows XP (de laatste versies XP…) die staan standaard al aan in windows. Maar nogmaals, veel mensen trappen erin: een antivirus programma houdt geen hackers tegen, dat doet een firewall.

PS: Dat gezeik met virussen en spyware was voor mij DE druppel om na jaaaaaren windowsslaaf te zijn, te ontwaken en een nieuwe start te maken…

[quote:313d3a0be5="The JM"]En als ik iTunes start en de iPod ga bij werken, geeft windows in een keer een dos-scherm met daarop een melding dat "windows wordt afgesloten door een fout om ernstige schade te voorkomen." Dit is me al 3x gebeurd. Wat is er aan de hand?[/quote:313d3a0be5]

Mmmm, klinkt als virus. In ieder geval is dit op een pc niet normaal. Beste oplossing is schoon installeren (en tijdens de installatie naar de Apple Center lopen, Apple iMac kopen, Apple installeren en vervolgens je pc verkopen of in de hoek zetten om virussen te testen. :lol: ).

Haha :D lol :P Ik heb norton uit gezet, en toen ging het moeiteloos.. Dus op een of andere manier blokt norton de acties die iTunes met de iPod doet :?