Pci slots in de nieuwe macs

Hallo Allemaal. Ik heb net een nieuwe mac gekocht en probeerde mijn UAD pluginns pcikaart over te zetten, maar het heeft Apple behaagd een connector te monteren die net iets anders is. Weet iemand hier de reden van? En vooral ook een oplossing om mijn "oude" pcikaart te kunnen blijven gebruiken?

Aangezien je het over plaatsen van een PCI kaart hebt neem ik maar aan dat het om een Mac Pro gaat.
Helaas zitten er in de Mac Pro alleen maar PCIe slots en daarvoor heb je de UAD-1e of UAD-2 nodig.

De nieuwe Mac's hebben alleen PCIe (PCI Express). Oudere PCI of PCI-X kaarten passen daar niet in.

Hey bakkertjebas, de pcie-sloten in de mac-pro is al sinds 2006 en de reden is vooruitgang... :-) Hahaha het was idd wel prettig geweest als apple 1 of 2 'normale' pci-sloten was blijven gebruiken. Maar van de overige moderne hardware in de mac pro ben je al wel op de hoogte ? (...)

[quote=Vroegah url=http://www.onemorething.nl/community/topic/pci-slots-in-de-nieuwe-macs#post-2049683 time=1284197060]Hey bakkertjebas, de pcie-sloten in de mac-pro is al sinds 2006 en de reden is vooruitgang... :-) [/quote]
In de PowerMac G5 van 2005 zaten ook al PCIe sloten... :wink:

En PCI-X sloten.

Er zijn wel opties voor oude PCI kaarten, maar die zijn heel moeilijk. Er zijn externe behuizingen met ouderwetse PCI slots, die via een kabel naar een meegeleverde PCIe kaart wordt aangesloten. Duur en moeilijk. Werkt ook niet gegarandeerd.

[quote=cailin coilleach url=http://www.onemorething.nl/community/topic/pci-slots-in-de-nieuwe-macs#post-2049808 time=1284208248]En PCI-X sloten.[/quote]
Dat was weer de serie dáárvoor.

Doen ze Express

Ja bedankt allemaal.Leve de vooruitgang.Ik ga uad eens benaderen en ik ga vragen of ze nog plugins aan me willen verkopen. Ik vond het systeem met die kaart sowieso veel te veel vertraging produceren. Anders Marktplaats of Kliko. Leuk die chatfunctie van zo'n forum. En leuk dat iedereen het voor de verandering eens beter weet dan ik. Dan leer je weer eens wat. Ik ben niet zo'n koper. Meer een gebruiker. Ik wacht zo lang mogelijk. Tot het echt niet anders meer gaat. Net als met upgrades. Als het werkt werkt het. Fantastische machine trouwens. Razendsnel en doodstil vergeleken bij die oude powermac G5. En extra bedankt Caillin. Jij bent eigenlijk de enige die antwoord op mijn vraag heeft gegeven. Zeker maar een klein egotje. Chatsmit, natuurlijk doen ze dat "express". Goeie grap! Ciao.

[quote=bakkertjebas url=http://www.onemorething.nl/community/topic/pci-slots-in-de-nieuwe-macs#post-2050824 time=1284348655] Leuk die chatfunctie van zo\'n forum. [/quote]

bedoel je daarmee het draadje zelf of zie ik nu een stuk functionaliteit van de website over het hoofd?

Ha Roger. Ik ging ervan uit dat een forum is bedoeld om informatie uit te wisselen. Ik zie steeds vaker meningen. Ook goed. Het leek mij namelijk sterk dat het nieuwe pci connectertje net iets kleiner is omdat hij dan snellere kaarten kan behuizen. Ik wilde even peilen wat de gemeenschap daarvan vond. En dan krijg je al snel meningen. En een mening kan geen kwaad.

Roger doelde denk ik over die chatfunctie... Welke chatfunctie?

Ik denk BakkertjeBas bedoelt met 'chatfunctie' de functie die chatten heeft, ofwel 'snelle gedachten zonder al te veel inhoud' plaatsen op dit forum. Antwoorden waren al gegeven en dan mag het gerust wat gezelliger worden in zo'n topic is mijn 'mening' :-)

Chatten doe je op een chat, dit is een forum. Daarom snapte ik het niet...

ik begreep m ook niet, maar het had zo kunnen zijn dat er een chatfunctie op OMT zat. Maar hij bedoelde dus het chat effect in de draad.... helder.