PCMCIA kaartje in Base Station Graphite?

Ik heb een oude Airport Base Station Graphite. Hij doet het alleen niet goed. Het ene moment doet hij het niet, het andere moment doet hij het wel. Het lijkt wel afhankelijk van de temperatuur (serieus). Vast staat dat het geen software probleem is (denk ik althans).

Nu heb ik hem open gemaakt en zie ik dat er een wireless pcmcia kaartje in zit: Lucent Technologies, Wavelan Silver. Is het nu mogelijk om dit kaartje simpelweg te vervangen door een ander pcmcia kaartje? Of is zo’n base station erg kieskeurig?

[img:ea07be3b75]http://web.macosx.nl/~lucasraggers/pics/forumplaatje/wavelan.jpg[/img:ea07be3b75]

Misschien als je een kaart kiest die dezelfde drivers nodig heeft, anders lijkt het me sterk. Ondanks dat het moederbord van de airport (ook lucent) ook in andere wireless routers wordt gebruikt, denk ik dat het een firmware probleem zou opleveren.

Ik weet niet wat voor probleem je hebt, maar kijk anders hier even:
http://www.vonwentzel.net/ABS/Repair/

De kans dat het aan het kaartje ligt lijkt me klein. Probeer eerst eens het kaartje in een powerbook te stoppen en kijk of die het doet.

Het kaartje werkt niet met de OS X Airport drivers, wel met die van OS 9. Je kan wel freeware drivers downloaden.

[quote:adeb517ee8="2manydjs"]Het kaartje werkt niet met de OS X Airport drivers[/quote:adeb517ee8]

Ik heb wel eens een Lucent Wavelan Silver kaartje in mijn G4 geduwd, en die werkte direct! Jammer alleen dat de kast niet meer dicht kon vanwege de antenne, maar ja. Volgens mij moet hij dus wel te checken zijn in een Powerbook o.i.d. hoor.

De lucent kaart is inderdaad te vervangen. Maar inderdaad is de vraag of het daar aan ligt. Hoor je toevallig een brom uit de basestation komen op het moment dat ie het niet meer doet? Dan ligt het aan de condensatoren van de voeding. Dit is een bekend euvel van de 1e serie basestations.