pda mobiel uit china of korea?

Ik ben nog steeds bezig met mijn zoektocht naar een mooie en handige pda. Mij is al aangeraden te wachten tot morgen en dat heb ik ook heel braaf gedaan maar ben wel wezen doorzoeken. En er zijn ook hele mooie "namaak" Maar ik kan er ws niks mee; als ik programma's wil donwloaden. Zoals vertaal software zal dat vast niet mogelijk zijn. Wie heeft er ervaring mee?

Even wat website’s voor de nieuwsgierigen:

http://stores.ebay.co.uk/Tec-Plus-Store

http://stores.ebay.co.uk/Hongkongtoy

http://cgi.ebay.co.uk/Ktech-W950-Touch-Screen-PDA-Phone-MP3-MP4-3-Mega-Camera_W0QQitemZ150076457078QQihZ005QQcategoryZ3312QQrdZ1QQcmdZViewItem

Naja ik kan nu al vertellen dat het grootste deel niet met iSync werkt. Verder werkt waarschijnlijk de helft niet op dit continent wat betreft het telefoongedeelte ivm andere frequentie en dergelijke. Daarnaast zul je kennis van de japanse of chinese taal moeten hebben omdat al deze apparaten puur gemaakt zijn voor die markt en daarom ook maar een taalinstelling kennen. Wisselen is er niet bij. En nou hoor ik je denken en als antwoord daar op, nee de handschriftherkenning is ook niet in westers schrift.

De laatste link is voor een dual band toestel, de vraag is welke banden er dan aanwezig zijn? Ga minimaal voor een quad band toestel dan weet je zeker dat ie in de EU in principe signalen kan ontvangen. Een paar jaar geleden ben ik in Zuid Korea geweest, het aanbod van toestellen was daar enorm en hadden een aantal mogelijkheden die toen nog niet beschikbaar waren voor toestellen in de EU. Ze maken daar gebruik van een eigen digitaal netwerk waardoor ze ongeschikt waren voor het EU netwerk.

Hoe de situatie nu is weet ik niet precies, maar ik zou voorzichtig zijn met het ‘direct’ importeren van toestellen uit een van die landen.

obi