PDF met wachtwoord: Hoe omzeil ik dat

Ik heb een PDFje met een wachtwoord. Ik weet echter niet wat dat is. Hoe omzeil ik het zodat ik toch copieen kan maken? Bijdeweg: Het zijn geen geheime dingen:-) Het is een stripboek van Calvin & Hobbes!

Alle ideeen zijn welkom

Misschien niet geheim maar waarschijnlijk wel auteursrechtelijk beschermd....

Zou dat het wachtwoord kunnen verklaren?

Jan

kan je hem openen in Adobe Illustrator ?

Er zijn tooltjes voor om het te omzeilen en het te verwijderen. Dat is alleen niet de bedoeling. Zoek eens op http://www.pdf-tools.com/en/home.asp

http://www.pdf-tools.com/shop/samples.asp?lang=en

bedoel je prep tool?

Iok heb alleen Adobe PS elements 2 Daar heb ik het ww zowiezo nodig. Bij preview niet alleen als ik een deel wel copieeren…:frowning:
Het heeft volgens mij niets met auteursrechten te maken. Eerder een ‘grap’ van degene die het gescanned heeft. Ik ken die scanner niet echter…

bij acrobat 4 kan je het bestand opslaan onder een andere naam, dan kan je ook aangeven of je beveiliging wil. Hierna is ie dan beveiligings vrij.. Dit is me tenminste al een paar keer gelukt .

kan je het niet redden met een screenshot of is de reesolutie dan te laag? (appel+shift+4 dan selectiekader trekken om de tekening)

dat zit ik ook te denken indeed! Maar ik wil het gewoon onbeveiligd:-)

Het kan echt heel goed, ik heb het eens iemand met een Linux-tool zien doen. Adobe waarschuwt er ook voor dat een wachtwoord geen absolute beveiliging is en te omzeilen is. Het merendeel van wat ik vind is voor windhoos, maar [url=http://www.google.com/search?q=remove+password+pdf&ie=UTF-8&oe=UTF-8]google[/url] levert heel wat links op. Ik ben net niet hulpvaardig genoeg om ze te gaan proberen...

U is hulpvaardig genoeg! :-) Ik ga er maar eens een paar proberen. Raar dat ik er zelf niet aan gedacht heb....

pdf-Recover

Zoek bv. in Versiontracker of Macupdate.com naar pdf recover. Het is geen freeware maar doet prcies wat je wilt: sloopt de beveiliging eruit.