[pdf] online bekijken per pagina zonder acrobat of preview

is het mogelijk om, zonder een heel pdf document te downloaden en te openen in Acrobat Reader of Voorvertoning/Preview, dit bestand online te bekijken en door te bladeren?

Dus ik upload een pdf bestand van 20 pagina’s en iemand anders kan dit online bekijken, al scrollend door de pagina’s (soort van ge-embedded pdf binnen html bijvoorbeeld). zonder dat daarbij acrobat reader of preview aan te pas komt.

Ja dat kan met PDF plugin voor Safari .. :http://www.macupdate.com/info.php/id/9542

Voor Apple-gebruikers ja, ik geloof niet dat er zoiets is voor mensen met Windows, dat weet ik niet zeker. Het mooiste vind ik nog altijd Google waarbij je PDF-bestanden ook gewoon als Text kan lezen!

[quote:ded4d77210="Pasav"]Ja dat kan met PDF plugin voor Safari .. :http://www.macupdate.com/info.php/id/9542[/quote:ded4d77210]

Maar met die plugin moet je toch de hele PDF inladen voordat je hem ziet. En dat was niet de bedoeling toch?

Als je de .pdf wilt zien zal je hem toch echt moeten downloaden, net als bij het bekijken van plaatjes. Die plug-in bespaart je alleen de rotzooi op je harde schijf.

bedankt, die plugin is wel koel, alleen jammer dat het alleen voor OSX beschikbaar is en niet voor windows. degenen die de pdf's moeten bekijken hebben nl. allemaal een windowsbak. natuurlijk moet je het bestand om het te bekijken downloaden, maar het ging er inderdaad om dat het bestand niet fysiek op je machine kwam te staan.

Is het dan niet handiger om een html versie van het document te maken? Of iets omslachtiger, een plaatje van elke pagina (als jpg of png) te plaatsen?

Als je de adobe acrobat plugin (zit bij Acrobat Reader) hebt op je windows machine, dan laat deze de PDF al zien ook al is het document niet helemaal gedownload. Het document wordt in de cache van de browser gezet. Net als een jpeg bestand.

Het document wordt wel helemaal gedownload zolang je de link hebt openstaan.

[quote:96964ea8a0="HRH"]Is het dan niet handiger om een html versie van het document te maken? Of iets omslachtiger, een plaatje van elke pagina (als jpg of png) te plaatsen?[/quote:96964ea8a0]

neuh…het gaat om een meerdere verschillende pdf bestanden die dagelijks online bekeken moeten kunnen worden (zonder fysieke download). het bestand wordt zeg maar online gezet zodat er een goedkeuring kan plaatsvinden door een andere partij op een andere lokatie (die bekijkt het dan dmv ‘doorbladeren’ van de pdf). In de pdf’s zit alle opmaak verwerkt en het omzetten naar html en plaatjes zou echt teveel tijd kosten.

[quote:9a65f23533="404"]neuh..het gaat om een meerdere verschillende pdf bestanden die dagelijks online bekeken moeten kunnen worden (zonder fysieke download). het bestand wordt zeg maar online gezet zodat er een goedkeuring kan plaatsvinden door een andere partij op een andere lokatie (die bekijkt het dan dmv 'doorbladeren' van de pdf). [/quote:9a65f23533]

technisch geproken is het doorbladeren van documenten altijd een download, zelfs als je met een Citrix client werkt.

Wat is het bezwaar om met een normale Adobe plugin te werken? ( http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html )