Performance Mac - Windowsgebruikers overtuigen!

Hallo luitjes, Jullie zullen inmiddels wel gelezen hebben dat Apple de nieuwe PowerMacs heeft gepresenteerd en degene die even verder hebben gekeken zullen ook het snelheidsoverzicht hebben gezien waarbij de nieuwe Mac's het zeer gemakkelijk winnen van een 2.35 Ghz Dell PC.

Als ervaren Macgebruiker ben ik zelf niet zo gevoelig voor dit soort cijfers maar menig Windowsgebruiker wel want ik moet namelijk over een kleine week een presentatie geven aan een commissie in ons dorp welke belast is met de verbouwing van het gemeenschapshuis waar men een soort van InternetCafee en cursuslokatie wil gaan toepassen.

Als alles meezit moet ik zowel de software als hardware leveren en daarna ook gaan onderhouden. :smiley:
Alle voordelen van de Mac (met name OSX) die er maar te bedenken zijn worden door mij als ervaren Macgebruiker natuurlijk ingebracht, maar zulke leken kijken vaak natuurlijk alleen maar naar de cijfertjes en dan zal de Mac het in hun ogen afleggen tegen de Intelmachines mede doordat de verschillen in megahertzen zo groot zijn.
Kijk, het prijsverschil tussen Mac en Windows is vrij gemakkelijk te verklaren door grotere onderhoudskosten op Windowsmachines waarbij de Mac in No-Time terugverdiend is. :wink:

Vraag: wie weet betrouwbare bronnen op het internet waar performancetesten worden gepubliceerd.

Vraag: wie weet neutrale bronnen op het internet waar goed onderbouwde reviews en colums worden gepubliceerd over de Mac.

Bij voorkeur NL-sites maar andere natuurlijk ook.

Alvast bedankt, :wink:
Bert

Jah.. CNet doet wel eens dat soort test's. misschien kan je een stukje keynote van Steve Jobs laten zien waarin een G4 een P4 verslaat. Misschien dat dat ze overtuigd, of misscien dat ene foldertje met alle voor van de mac en alle tegens van de PC, apple heeft het zelf uitgebracht.

Misschien heb je hier iets aan.

link

[code:1:post_uid0]Adriaan: Igor heeft er geen http:// voorgezet, dan werkt het niet, nu werkt het wel![/code:1:post_uid0]

Edited By Adriaan Mol on aug. 14 2002 at 17:31

ik denk niet dat iemand hier iets aan heeft, een dooie link

Link is niet dood, slechts 2 url's achter elkaar. Haal de eerste weg en het werkt. :D

Hmmm ik herinner me een artikel met link wat hier gestaan heeft over een onderzoek wat uitgevoerd is naar kosten van aanschaf/onderhoud/afschrijving tussen Mac en PC waar duidelijk naar voren komt dat de Mac goedkoper is.. Zoek even in de artikelen volgens mij was het begin/midden juni...weet niet zeker... Zo'n commissie gaat natuurlijk op de centen zitten.. Misschien is er zelfs met Apple wel een "onderwijs" deal te maken?!

[quote:post_uid0="Zout"]Jah.. CNet doet wel eens dat soort test's. misschien kan je een stukje keynote van Steve Jobs laten zien waarin een G4 een P4 verslaat. Misschien dat dat ze overtuigd, of misscien dat ene foldertje met alle voor van de mac en alle tegens van de PC, apple heeft het zelf uitgebracht.[/quote:post_uid0] Ik was inmiddels op CNet en daar staan verder wel goede referenties over de Mac zowel hardware als software (OSX). Verder staan er ook referenties over Windows en voor beide systemen zowel positieve als negatieve. Dat ene foldertje heb ik zelf ook in huis en kan waarschijnlijk bij Apple meerdere bestellen inclusief nog meer foldermateriaal over Apple-hardware.

Dus bedankt voor jou bijdrage.

Groet,
Bert

[quote:post_uid0="Cyberwolf"]Link is niet dood, slechts 2 url's achter elkaar. Haal de eerste weg en het werkt. :D[/quote:post_uid0] De link werkt prima naar de tweede URL (kwam ik zojuist achter) en ben alleen nog even naar de homepage geweest om het adres te bewaren onder favorieten zodat ik later even terug kan gaan.

Ook bedankt voor je bijdrage.

Groet,
Bert

[quote:post_uid0="MichaelWeij"]Hmmm ik herinner me een artikel met link wat hier gestaan heeft over een onderzoek wat uitgevoerd is naar kosten van aanschaf/onderhoud/afschrijving tussen Mac en PC waar duidelijk naar voren komt dat de Mac goedkoper is.. Zoek even in de artikelen volgens mij was het begin/midden juni...weet niet zeker... Zo'n commissie gaat natuurlijk op de centen zitten.. Misschien is er zelfs met Apple wel een "onderwijs" deal te maken?![/quote:post_uid0] Zo'n onderzoek is enkele jaren geleden ook uitgevoerd door een onafhankelijk bureau in de US waarbij in de dagelijkse praktijk dezelfde configuraties werden vergeleken. In de algemene slotconclusie kwam het er op neer dat bij gelijkwaardige configuraties de Mac na 5 maanden was terug verdiend en de Windows PC pas na een jaar terwijl de Mac in aanschaf toch hoger ligt dan een Windows PC. Dit heb ik zelf aan den lijve ondervonden, want zolang in Mac's gebruik (1993) is er nog nooit een (dure) specialist over de vloer geweest (wordt natuurlijk onderdeel van de presentatie!).

De commissie heeft op basis van mijn begroting nu bijna een jaar geleden subsidie aangevraagd in Brussel en krijgen van mij natuurlijk een nieuwe omdat de prijzen en modellen achterhaald zijn.
Een deal met Apple en mijn eigen importeur zijn natuurlijk ook nog opties.

Alvast bedankt voor de bijdrage.

Groet,
Bert

Sorry voor de dode link Hier is hij dan wel: [url=http://www.torrentdesign.com/applex/applexnews/macvspc.html]Link[/url]

Ik heb hier ook ooit een artikel over geschreven dat al genoemd werd door MichaelWeij. artikel