Phonic Helixboard FW of USB

Ik ben van plan een 16 of 24 kanaals Phonic mixer/interface aan te schaffen. De FW-versie is een stuk prijziger dan de USB-versie en lijkt hetzelfde te kunnen. Weet iemand het verschil in functionaliteit tussen de twee verschillende versies? En heeft er iemand ervaring met deze dingen? Ben benieuwd wat de geluidskwaliteit van deze mixers is.

Is de USB versie 2.0 ? Dan zou het niet echt uit moeten maken, maar in principe is firewire met audio hardware wel het snelst..

Firewire is altijd sneller :) Firewire heeft een betere constante snelheid, de pieksnelheid is ongeveer gelijk (usb 2.0 zelfs iets hoger meen ik). Maar constant genomen (wat dus eigenlijk belangrijk is) is firewire altijd de betere.

Dit is dan vergeleken met firewire 400, inmiddels is er natuurlijk ook firewire 800 die de kont helemaal omver schopt van usb :stuck_out_tongue:

Er word hier gepraat over het verschil tussen USB en Firewire maar dat is niet echt relevant. De Phonic mixers zijn in 2 uitvoeringen :

USB: de stereo uitgang van de mixer gaat via usb naar de :apple: en andersom.
dus 2track in en 2 track uit !!!
FIREWIRE: Alle inputs van de mixer kunnen tegelijketijd als losse inputs in de :apple: worden gebruikt zodat je een meersporen opname kunt maken. tevens kan een stereo output van de :apple: weer terug naar de mixer, dit ook weer via de firewire kabel.

Gniff! uiteraard ben je ( in tegenstelling tot windows ) geen driver CD nodig. De Phonic Firewire mixer wordt natuurlijk herkend door je :apple: