PhotoImage

met OS9 hadden we een pakket dat PhotoImage heet om een beeld op te delen in allemaal kleine foto's. Nu kunnen we er geen vervangend pakket voor vinden. Kan iemand ons op weg helpen.

ThanX

.Maar dat kun je toch doen met ieder cropprogramma?! Te beginnen met Photoshop.

ik bedoel eigenlijk dat kleine fotos van diverse soorten samen een gekozen beeld opbouwen

Ook dat kun je met Photoshop doen. Als ik zoiets wil doen, in Photoshop, open ik een blanco file, afhankelijk van het gewenste formaat, roep ik de foto's op, selecteer er eerst één, en sleep deze dan op de blanco file. Je hebt dan meteen een indruk van hoeveel foto's van dat formaat op die file passen. Via imagesize kun je de grootte van de foto aanpassen(voor je hem versleept) om te bepalen of het aantal verlangde foto's er op passen. Daarop maak je via imagesize alle te slepen foto;s dezelfde grootte. Maar.... ik pretendeer niet dat dit de handigste/snelste/beste metode is. Er zullen ongerwijfeld andere oplossingen zijn! In iPhoto en Camedia Master volgens mij ook.

Ik denk dat de TS meer iets als[url=http://www.engadget.com/2004/10/19/how-to-make-your-own-photo-mosaics/] dit [/url]bedoelt. tool die zij gebruiken: [url=http://homepage.mac.com/knarf/MacOSaiX/Download.html]MacOSaiX[/url]