Photoshop pipet plaats kleur in achtergrond

Wanneer ik in Photoshop mijn pipet gebruik, wordt de kleur als achtergrond kleur geplaatst en niet als voorgrondkleur :?. Dit doet hij ook wanneer ik via mijn penseel op alt druk.

Heel raar, heb het al een tijdje en weet niet hoe het is gebeurd, kan ook nergens instellingen hiervan vinden. Iemand een idee, een oplossing?

Ehm.. Je kunt in de toolbar, links kiezen of je de achtergrondkleur of voorgrondkleur kiest. Het groene/witte vlakje [img:24f03959ac]http://www.noxbox.nl/osx/toolbar.png[/img:24f03959ac]

[size=9:24f03959ac]Wellicht handig om van zo’n duur pakket ook de gebruiksaanwijzing door te nemen…[/size:24f03959ac]

Ja, dat begrijp ik :lol:. Maar wanneer je je pipet gebruikt, hoort deze de gekozen/geprikte kleur als voorgrondkleur te plaatsen en niet als achtergrondkleur. Het is dus een soort irritante bug of iets .. als ik mijn penseel gebruik en alt indruk om met het pipetje een kleur te kiezen om weer te gebruiken voor mijn penseel, dan moet ik namelijk eerste de achtergrond kleur swappen (met de toets 'x') om die gekozen kleur te gebruiken.

nix bug, met PS moet je de toetsendans doen, als je dat doorhebt gaat alles vanzelf 8)

Hm... Met de pipet hoort de voorgrondkleur gekozen te worden, met alt-klik de achtergrondkleur. Vanuit een andere tool kun je alleen de voorgrond kiezen.

Kortom: geen idee wat er mis is.

Correct! Da 's precies het probleem, ga anders photoshop even opnieuw installeren, kan er nergens iets over vinden, heel apart. Thanx anyway!

vreemd dit is wat [url=http://www.adobeforums.com/cgi-bin/webx?13@1.T0wIfWg38lg.12@.3bbde315/0] Chris Cox himself[/url] als oplossing geeft.

kan het hier echter niet reproduceren…

Hahahahaha :P , dat was het inderdaad man! Thanx!