[Photoshop] soort speciale strepen maken, hoe?

Op [url=http://www.thinkdan.com/wallpapers/800x600/lopez.jpg]deze[/url] wallpaper staan aan de linker kant van die streepjes, iemand enig idee hoe ik die kan maken. Ik bedoel dus niet dat soort van roostertje maar gewoon die strepen. -Photoshop 7.0

bvd Jurriaan.

vraag:

Op deze wallpaper staan aan de linker kant van die streepjes, iemand enig idee hoe ik die kan maken. Ik bedoel dus niet dat soort van roostertje maar gewoon die strepen.

'n oplossing:

selectie maken van de lengte en breedte in pixels (of wat je wil)
Gradient tool selecteren, verloop kiezen wat je wil gebruiken bijv. black-white
klik op de gradient editor en maak je lijn verloop, laat dit hierna in de richting
die je wil verlopen en zie de lijn is daar, zorg wel dat de donkere vlakken in
de kleurtinten van de achtergrond zitten.

basis verloop; foreground to transparant en dit dan aanpassen naar de vorm
succes

Je kunt ook een laag maken met een simpel, kort streepje. Daarna haal je over deze laag het filter vervaging - bewegingsonscherpte heen, die je dan op verticaal zet.

Streepjes zijn opgebouwd uit een foto. Probeer met je layer's dekingen en kleine selecties lekker dingen uit.. Maak je eigen ding er van.

Een beetje ouder en mysterieuzer effect krijg je door gewoon op een vel papier strepen te scannen en deze scans in je document te inporteren. Daarna speel je wat met de blending tools. Vooral de 'burn' effecten zullen je bevallen.

wat je ook kunt proberen is dit: Je selecteert een gedeelte uit je beeld. De lengte van je selectie is zo lang als het gebied waar je de strepen wilt hebben. De hoogte van de selectie is precies 1 pixel. Wat je selecteerd zal niet veel uitmaken, maar zorg wel dat je een groter contrast hebt (enkele lichte en enkele donkere pixels).

Deze selectie daar maak je even een nieuw document van. Het document heeft de breedte van de selectie en de hoogte van het beeld waar je het straks in wil importeren. Je plakt de selectie in het beeld, precies bovenaan. Daarna doe je command-T en trek je de hele selectie naar onderen. Als het goed is zie je een streperig patroon. Dit fenomeen noemt men ‘pixelstretch’.
Even het contrast vergroten en de baan inporteren in je document. Daarna experimenteren met de blending-mode

Ik heb zelf iets gemaakt http://users.pandora.be/rabbit_design/test.png Zoiets :?

Ik heb dus op de laag van de foto allemaal lijnen geslecteerd met de “Single row marquee tool” en dan er een motion blur op gezet.
Doe dit voor de horizontale en verticale lijnen.

Bedankt jongens. Ik ga er mee aan de slag

Post dan jouw resultaat eens als het af is :wink:

Ik heb nu [url=http://home.planet.nl/~assch052/other/jozienepien.jpg]dit[/url] (das m'n vriendin) maar ik ben nog niet helemaal tevreden over het resultaat.

In het voorbeeld van de wallpaper lijkt het alsof de lijnen op sommige punten zijn onderbroken. ga eens met een zachte gum (opacity op 60 ofzo) over de strepen heen.

Idd Macbjorn,

Je ziet ook lichtere (fellere) delen in de strepen.

[quote:21c189c477="Jurriaan."]Ik heb nu [url=http://home.planet.nl/~assch052/other/jozienepien.jpg]dit[/url] (das m'n vriendin) maar ik ben nog niet helemaal tevreden over het resultaat.[/quote:21c189c477] Niet tevreden met je vriendin of met de foto?

Whymme :smiley:

:x met de foto natuurlijk, wijsneus